Şampiyon olan Manisaspor'u gelecek sezon büyük bir kaos bekliyor. Maç başı ve transfer alacaklarını alamayan Manisasporlu futbolcular 15 günlük bir bekleme süresinin ardından Türkiye Futbol Federasyonuna yapacakları müracaatlarla Manisaspor'u zor durumda bırakabilecekleri gibi sözleşmeleri devam eden 11 futbolcunun da, sözleşmesi 31 Mayısta bitecek 9 oyuncu gibi rahatlıkla Manisaspor'dan bedelsiz gitme olasılığının elde edecekler.
3 MİLYON TL ACİL PARA LAZIM
Manisaspor ‘da futbolcuların transfer alacakları ve maç başı alacaklarının 2 Milyon TL ödemesinin yanında, noter tasdikli 1 Milyon TL'yi bulan şampiyonluk primleri ile birlikte yaklaşık Teknik heyet, futbolcular ve personele toplamda 3Milyon TL'ye yakın borcu bulunan kulübün bu parayı bulamaması halinde takımın PTT 1.Lig'ine başlamadan dağılması söz konusu olacak.
PTT 1.LİG'DEN GELECEK PARA 9 MİLYON TL
Kısa vadede 3 Milyon TL ile takımı dağılmaktan kurtarabilecek olan Manisaspor ‘da, gelecek sezonda sağlıklı bir yapılanma yapılması bu şartlar altında çok zor duruyor. Verdiği sözleri tutmayarak Manisa'nın her kesiminin güvenini kaybeden Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen'in bu yönetim tarzı ile gelecek sezon Manisaspor ‘da güçlü bir kadro kurması imkansız. Kaldı ki gelecek sezon PTT 1.Lig'de mücadele edecek olan Manisaspor sadece 9 Milyon TL (Katılım payı, Spor Toto geliri, İddaa geliri ve yayın geliri) gibi bir geliri olacak. Mevcut futbolculara Mayıs ayı sonuna kadar 3 Milyon TL ödeme yapması gereken Manisaspor, transfer yasağını kaldırması içinde en az 2.5 Mİlyon TL gibi bir parayı TFF'ye ödemesi gerekiyor. Siyah-Beyazlılar kalan 3.5 Milyon TL ile yeni bir takım ve yeni bir teknik heyet kurmaya çalışacak. Gelecek sezon PTT 1.Lig'de mücadele edecek olan Manisaspor'a gelecek 9 Milyon TL paranın parça parça geleceği düşünülürse, gelecek sezon Manisaspor'u zor bir süreç bekleyecek.
TRANSFER YASAĞININ KALKMASI İÇİN 2.5 MİLYON TL LAZIM
Manisaspor mevcut oyunculara olan borçlarını nasıl ödeyeceğini düşünürken, siyah-beyazlıların transfer yasağını kaldırmak için en az 2.5 Milyon TL para bulması gerekiyor. Volkan Babacan, Eray Ataseven, Murat Gürbüzerol gibi eski futbolcularına olan borçlarından dolayı transfer yasağı yiyen Manisaspor ‘un bu yasağı kaldırması bu şartlar altında imkansız gözüküyor. Öte yandan transfer yasağının gelmesine neden olan futbolcuların bu yönetime tepkili oldukları ve transfer yasağını bu yüzden koydurdukları öğrenildi. Abdullah Mergen tarafından sürekli oyalanan bu futbolcuların sabrının taştığı ve bu yüzden transfer yasağı koydurma yoluna gittikleri öğrenildi.
20 BİN TL MENAJER PARASI ÖDEMEKTE ZORLUK ÇEKEN BAŞKAN MERGEN 3 MİLYON TL'Yİ NASIL BULACAK?
"Görevimin başındayım" diyen ve yeni sezon hazırlıklarına başladığını belirten Kulüp Başkanı Abdullah Mergen'in futbolculara ve teknik heyete olan borçlarını nasıl kapatacağı merak konusu. Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen'in futbolcuların serbest kalmaması içinde acil olarak para bulması gerekiyor. 31 Mayıs'ta sözleşmesi bitecek olan Ümit Yasin. Ozan Sol, Murat, Gökdeniz, Barbaros, Erdi, Sercan, Berk, Hakan Turan gibi oyuncuları kadroda tutabilmesi için yeniden sözleşme imzalaması gerekirken Siyah-Beyazlılar, sözleşmeleri devam eden 11 oyuncunun da (Bahattin , Bayram, Erman, Nuri ,Onur Sağlam, Gökhan , Ahmet sarı, Merthan, Metin, Timur, Savaş) alacaklarını ödemesi gerekiyor.
Haziran ayında kongre heyecanı yaşayacak olan Manisaspor'u görüldüğü üzer büyük bir kaos bekliyor. Maddi olarak kasası boş olan Abdullah Mergen yönetiminde ki Manisaspor 'un menajerlerden aldığı borç paraları bile ödeyemez durumdayken takımın dağılmaması için kısa vadede gerekli olan 3 Milyon TL'yi bulmasının imkansız olduğunu öğrenildi.
Editör: TE Bilişim