Süt tankeri sürücüsü Ercan İşleli kazada tam kusurlu bulunarak 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, 15 tarım işçisinin hayatını kaybettiği Gölmarmara Davası'nın sonlandığını ve kazada süt tankeri sürücüsü Ercan İşleli'nin yüzde 100 kusurlu bulunarak 15 yıl hapis cezasına çarptırıldığını söyledi.
Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde 6 Temmuz 2015 tarihinde bağlara asma yaprağı toplamaya giden tarım işçilerinin bulunduğu kamyonet, Hacıveliler Mahallesi mevkiinde Ercan İşleli'nin kullandığı bir süt tankeriyle çarpışmış ve kaza sonucu 13'i kadın, 1'i çocuk 15 kişi yaşamını yitirmişti.
BİLİRKİŞİ RAPORU SÜT TANKERİ SÜRÜCÜSÜNÜ KUSURLU BULDU
Yürek yakan kazanın ardından Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmış, ardından rapor ve tutanaklar toplanmıştı. Belgeler arasında farklılık gözlemlemesi nedeniyle kaza yerine bilirkişi heyeti gönderilmiş ve heyet yaptığı incelemeler sonucunda süt tankeri sürücüsü Ercan İşleli'yi yüzde 100 kusurlu bulmuştu.
Bilirkişi raporu ardından ceza indirimi ortadan kalkmıştı.
RAPOR DAVANIN SEYRİNİ DEĞİŞTİRDİ
15 tarım işçisinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili süren dava 29 Eylül'de sonuçlandı. Süt tankeri sürücüsü Ercan İşleli, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Dava sonucuyla ilgili bilgiler veren Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, "Gölmarmara'da hepimizin bildiği gibi 15 işçinin hayatını kaybettiği bir kaza meydana gelmişti. Bu kazayla ilgili açılan dava 29 Eylül'de sonuçlandı. Mahkemenin son olarak almış olduğu bilirkişi raporunda süt tankeri sürücüsü tam kusurlu bulunmuştu. Mahkeme bunun üzerinden işlem yaptı" dedi.
DAVADAN 15 YIL HAPİS ÇIKTI
Ali Arslan, "Mahkeme sanığa öncelikle 12 yıl hapis cezası verdi. Ardından kazanın bilinçli taksirle işlendiğinden dolayı cezayı 18 yıla yükseltti. Daha sonra sanığın duruşmadaki iyi hali ve daha önce sabıkası olması nedeniyle bu cezayı 15 yıla indirdi. Dava böylece sonuçlanmış oldu. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi" diye konuştu.
SÜREÇ YARGITAY'A SIÇRAYACAK
Hakkında 15 yıl hapis cezası verilen süt tankeri sürücüsü Ercan İşleli'nin avukatının kararı temyize gönderebileceğini ifade eden Baro Başkanı Ali Arslan, "Karar, sanık vekili tarafından temyiz edilecektir. Yargıtay bu kararla ilgili yeniden bir inceleme yapıp sonuca ulaşacaktır." İfadelerini kullandı.
TAZMİNAT DAVALARI DEVAM EDİYOR
Öte yandan Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, Akhisar Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan tazminat davalarının devam ettiğini belirterek, Ağır Ceza Mahkemesi'nin aldığı karar ve bilirkişi raporunun da dosyaya delil olarak ekleneceğini ifade etti.
BERFİN ADICAN ÖZEL HABER 
Editör: TE Bilişim