Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 77'nci ölüm yıldönümünde Akit TV tarafından yapılan yayın tepki çekmeye devam ediyor. Atatürkçü Düşünce Derneği Manisa Şubesi üyeleri, Manolya Meydanı'nda toplanarak Akit TV'yi protesto etti. CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer destek verdi.

Açıklama yapan Dernek Başkanı Gülbahar Tahmilci, yapılan saygısızlığının hesabının mutlaka sorulması gerektiğini söyledi. Tahmilci, Akit TV hakkında kamu davası açılması gerektiğini belirterek, "Bu saldırıları, bir yerlerden işaret ve cesaret aldıklarının göstergesidir. Bu medya kuruluşunun siyasal iktidarla olan ilişkilerinin yandaşlıktan çok öte olduğu bilinmektedir. Bu türden çirkin saldırılara karşı Cumhuriyet savcılarının doğrudan yetkilerini kullanarak harekete geçmemeleri halinde adalet sistemi üzerindeki siyasi vesayet söylemleri de doğal olarak güç kazanacaktır. Bu saldırılara karşı sabrımızın sonsuz olduğu düşünülmemelidir. Bu çirkin saldırıyı lanetliyoruz" dedi.

Yapılan açıklamaların ardından ADD üyeleri Manisa Cumhuriyet Başsavcılığına giderek Akit TV yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.
Editör: TE Bilişim