Duruşma, sanık taraflarının süre istemesi üzerine 29 Eylül 2016 tarihine ertelendi. Öte yandan davada Ayşegül Şimşek'in başka biriyle beraberlik yaşadığı iddia edildi.
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde 28 Mart günü üç çocuğunun annesi olan eşi Ayşegül Şimşek'i av tüfeğiyle vurarak ölümüne sebep olduğu iddiasıyla yargılanan Ferhat Şimşek ikinci kez hakim karşısına çıktı. Davanın ikinci duruşmasında Ayşegül Şimşek'in birliktelik yaşadığı iddia edilen M.A. dinlendi. M.A. hakim karşısındaki ifadesinde Ayşegül Şimşek ile beraber yaşadıklarını ve mesajlaştıklarını söyledi.
Ayşegül'ün annesi Fatma Yılmaz ise iddiaları reddederek "Kızıma iftira atıyorlar" dedi. Davada savcı iddianamede haksız tahrik indiriminden yararlandırılarak kasten öldürme suçundan cezalandırılmasını istedi. Bunun üzerine 18 ila 24 yıl hapsi istenen Ferhat Şimşek için Ayşegül Şimşek'in avukatları ise müebbet hapis cezası uygulanmasını talep etti. Öte yandan sanık avukatları yaptıkları savunmada silahın dolu olduğunu bilmeden ateşlendiğini, bu nedenle taksir ile öldürme söz konusu olduğunu iddia etti.
Tarafların zaman istemesi üzerine mahkeme 29 Eylül tarihine ertelendi

"ALDATMA CİNAYET SEBEBİ DEĞİLDİR"
Kadın Cinayetlerini Durduracağı Platformu üyeleri de mahkemeyi takip etti. Mahkeme sonunda açıklamalarda bulunan Platform Temsilcisi Semiha Hasgör, "Savcı mütalaa verdi. Mütalaasında haksız tahrik indirimleri uygulanarak, cezasının verilmesini talep ediyoruz ki, haksız tahrik indirimi olsa bile aldatma sadece boşanma sebebidir. Cinayet sebebi değildir. O yüzden haksız tahrik indiriminin uygulanmadan sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması için sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.
Ayşegül Şimşek'in annesi Fatma Yılmaz ise kızıyla ilgili iddialar kabul etmeyerek, Ferhat Şimşek'in ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.
Olay 28 Mart günü yaşanmış, iddiaya göre Ferhat Şimşek eşi Ayşegül Şimşek'i boş zannettiği av tüfeği ile vurarak öldürmüştü.
Editör: TE Bilişim