Manisa'nın Şehzadeler ilçesi Akpınar mahallesinde meydana gelen kavgada ağabey F. K. yaşamını yitirmiş, kardeşi M.K. ise ağır yaralanmıştı. Olayın şüphelisi olarak belirlenen Loko lakaplı M. K. ise polis tarafından aranıyordu.
POLİS BOŞ DURMADI BİR AY TAKİPTE BULUNDU
Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerine gelen bir ihbar üzerine olayı gerçekleştiren cinayet zanlısı M.K.'nın 2.Anafartalar Mahallesi 1510 sokak üzerinde bulunan boş bir depoda saklandığı tespit edildi. Sabahın ilk ışıklarında depoya operasyon düzenleyen Cinayet Büro Ekipleri zanlı M.K.'yı cinayette kullandığı suç aleti tabanca ve mermiler ile kıskıvrak yakaladı.
Gözaltına alınan cinayet zanlısı M.K. ifadesi alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülüp işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edileceği öğrenildi.
OLAYIN GEÇMİŞİ
Gece saat 23:15'de Nurlupınar Mahallesi 2.Demiryolu altı miting alanında meydana gelen olayda 30 yaşındaki F. K. ve 28 yaşındaki kardeşi M. K. birlikte sohbet ediyordu. Bu sırada olay yerine yakın oturan Loko lakaplı M.K., kardeşlerin yanına gelerek "Neden gürültü yapıyorsunuz" ikazıyla birlikte sözlü tartışma yaşandı. Kardeşlerin sözlü sataşmaya karşılık vermesiyle birlikte olay kavgaya dönüştü. M.K., belinden çıkarttığı silahı önce ağabey F. K.'ya ateşledi sonra da kardeşi M.K.'nın üzerine kurşun yağdırdı. İki kardeş kanlar içerisinde yere yığıldı.
Silah sesleriyle birlikte olay yerine gelen kardeşlerin yakınları 112 ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine ulaşan 112 ekipleri yaralı kardeşleri Manisa Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kalbinin üzerine mermi isabet eden ağabey F.K. doktorların tüm çabalarına karşın hayata döndürülemedi. M.K. ise vücudunun çeşitli yerlerine aldığı mermilerle ameliyata alındı.
Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu birimleri olay yerinde geniş çaplı soruşturma yaparken kardeşlere isabet eden mermilerin boş kovanlarını tutanak altına aldı. F.K.'nın ölümüne ve kardeşi M.K.'nın ağır yaralanmasına neden olan uyuşturucu suçlarından sabıkası bulunduğu öğrenilen M.K.'yı yakalamak için geniş çaplı operasyonlar başlattı.
Haber: Serkan ÖZCAN
Editör: TE Bilişim