Etkinliğe, Demirci Kaymakamı Atila Kantay, Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan konferansta Uzm. Dr. Ümit Atman bir sunum yaptı. Atman, gençleri ve geleceğimizi korumak adına mücadelelerinin devam edeceğini belirtti. Atman, bağımlıların söylediği ‘Bunu herkes kullanıyor veya herkes yapıyor bir şey olmuyor' lafının dikkatle gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, gençlerin madde bağımlılığına hayır diyebilmesi adına en iyi şekilde bilinçlendirilmesi için her türlü mücadeleyi vereceklerini söyledi. Bağımlılığın artık çağın vebası haline geldiğini dile getiren Uzm.Dr. Atman, "İlk etapta merakla başlayan, sonra tek tek alınan bu madde, daha sonra sürekli halde alınmaya başlanıyor ve kişi bağımlı hale geliyor. O maddeye özeniyoruz. Ancak özentinin arkasından ne geleceğini bilmiyoruz. Önce kendimize zarar veren bu bağımlılık yapıcı madde, daha sonra çevremize de zarar vermeye başlıyor. 'Ben asla bağımlı olmam. Bir kereden asla bişey' olmaz denilmemesi gerekir. Bu bilimsel olarak ta kanıtlanmıştır. Asla bunu söylemeyin" dedi.
Atman, madde bağımlılığıyla mücadele konusunda toplumun büyük bir mücadele vermesi gerektiğini belirterek, bu konuda toplumun tüm örgütlerinin harekete geçmesinin zamanın geldiğini vurguladı.
Sunumun ardından öğrenciler tarafından tiyatro gösterisi gerçekleşti. Programın sonunda Uzm Dr. Ümit Atman'a Demirci Kaymakamı Atila Kantay teşekkür belgesi takdim ederek tiyatro gösterisini gerçekleştiren öğrencilere de çiçek takdim etti. Konferans sonunda konuşma yapan Demirci Kaymakamı Atila Kantay, "Üstümüzde kara bulutlar dolaşıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Anadolu topraklarının üstünde karabulutlar dolaşıyor. Bu bulutlar, hiç eksik olmadı ama her defasında bulutları dağıttık. Kim dağıttı biliyormusunuz siz gençler dağıttı. Bizim en büyük özelliğimiz Türkiye Cumhuriyeti olarak bağımsızlığına düşkün olmasıdır, özgürlüğüne düşkün olmasıdır. Özgürlüğüne bağımsızlığına bu kadar düşkün bir milletin evlatları ülkemizin üstüne bu kara bulutlar dolaşırken ülkemizin güneyinde kuzeyinde sağında solunda çakallar pusuya yatmış beklerken bizim gençlerimizde bir köşeye kıvranıp bu sokaklarda caddelerde uyuşturucu almak yakışır mı, alkol almak yakışır mı, bir sigara almak yakışır mı, cep telefonuna esir olmak yakışır mı yakışmaz. Biz yüzyıllardır gençlerimizin geleceğe uzanmasıyla ayakta kaldık ve bundan sonra da böyle ayakta kalacağız. Bu çabamızın çok önemli bir parçası olan bu kıymetli derneğimiz inşallah bundan sonrada bizim derneğimiz olacaktır. Bu şevkli çalışmanızın bundan sonrada devam etmesini arzu ediyorum" dedi.
Editör: TE Bilişim