MANİSA'nın Alaşehir İlçesi'nde tecavüz edildikten sonra vahşice öldürülüp gömülen 4 yaşındaki Irmak Kupal'ın acılı ailesine destek için toplanan bir grup cinayet şüphelisi Himmet Aktürk'e tepki gösterdi. Kaymakam Osman Bilgin, ailenin mahalleden taşınma isteği üzerine harekete geçtiklerini, minik kızın ablasının ise eğitim giderlerini üstlendiklerini söyledi.

Alaşehir'de tecavüz edilip öldürülen ve gömülen cesedi bulununca ülkenin yüreğini yakan 4 yaşındaki Irmak Kupal'ın acılı ailesine destek için yaklaşık bin kişi bugün saat 16.30'da, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Acılı baba 44 yaşındaki Bilal Kupal ile anne 27 yaşındaki Suriye Kupal'ın psikolojik sıkıntıları olduğu gerekçesiyle katılmadığı etkinlikte, toplananlar pedofili katil zanlısı Himmet Aktürk'e ateş püskürdü. Etkinliği CHP, AK Parti ve MHP gençlik kollarının organize ettiği bildirildi. Cumhuriyet Meydanı'nda toplananlar, 'Alaşehir Sessiz Kalma, Küçük Irmağa Sahip Çık' sloganları eşliğinde, Sevgi yolu üzerinde PTT Şubesi önüne kadar yürüdü. Katil zanlısını lanetleyen dövizler taşıdı.

KAYMAKAMDAN OLAYA KINAMA

Toplanan grup ardından basın açıklamasını yapan Kaymakam Osman Bilgin, şöyle dedi:

"Olayı kınıyoruz. Çocuğumuzun maalesef yaşamını kaybetmesi ve tecavüze uğraması ülkemizin tamamını üzmüştür. Alaşehirli olarak bizleri daha çok üzmüştür."

Şüpheli Himmet A.'nın bu olayı psikolojik bir hastalık sonucunda yapmadığını söyleyen Bilgin, "Himmet Aktürk'ün yaptığı sapıklıktır. Bu örnekten yola çıkarak, ailelere de çok büyük görevler düşmektedir. Aile olarak çocuklarımızı kendi başlarına sokaklara bırakmak yerine, bilinçlendirerek onların yanında olmalıyız. Yaşanmış olan bu çirkin olayın ülke olarak kınıyoruz. İlçemizde herkesin tarafsız olarak Irmak'a sahip çıkmıştır. İlçem adına herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"AİLE ORADAN TAŞINACAK"

Ailenin mahalleden taşınmak istediğini kendilerine bildirdiğini anlatan Kaymakam Bilgin, "Psikolojik olarak orada kalmak istemiyor. Bu nedenle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı nezdinde kaymakamlık olarak 70 bin lira gibi bir rakam ayırdık. Ailenin o mahalleden ayrılması, psikolojik travmasını azda olsa aşabilmesi için çalışmalara başladık. Ayrıca Ayşe kızımızın eğitimi amacıyla Ziraat Bankası'nda bir hesap açtırdık. Bu amaçla olayın aydınlanmasında çok büyük emeği geçen basın mensuplarına, aramalarda ve aileye destekte her türlü yardımı gösteren herkese teşekkür ediyorum. Burada yaptığımız birlik beraberliği her alanda gösterirsek, ülkemiz olarak ta her türlü başarıyı sağlarız" dedi.

Toplananlar açıklama ardından sessizce dağıldı.

ZANLIYA DESTEK İÇİN FACABOOK'TA SAYFA AÇILDI

Himmet Aktürk'e destek için Faceebook'ta 'Himmet Aktürk Beraat edilsin' adlı sayfa açıldı. Tepkilere neden olan sayfa için Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Gülsüm Yiğit, beraberindeki komisyon üyeleri Avukat Pınar Candemir, Avukat Özge Arslan ve Avukat Gözde Deliktaşlı ile harekete geçti. Manisa Adliyesi'ne giden komisyon üyeleri, sayfanın tedbiren kapatılması adına nöbetçi sulh ceza hakimliğine şikayetçi oldu. Ayrıca sayfa yöneticilerinin cezalandırılması için de savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Sayfada 'Her insan şeytana uyar salalım gitsin', 'Bu olay Türkiye'ye ibreti alem olsun, eşlerinize, kızlarınıza çarşaf giydirseniz kimse tecavüz etmez', '3 yaşından itibaren çarşaf giymeli kız çocukları', 'Özgecan Aslan'da çarşaf giyseydi, tecavüze uğramazdı', 'Etek giydiği için suç Özgecen'da' gibi tepki toplayan cümleler yer aldı.
Editör: TE Bilişim