7 Haziran ve 1 Kasım'da yapılan seçimlerde alınan kötü sonuçların ardından suların bir türlü durulmadığı MHP'de muhalifler kazan kaldırdı. Sinan Oğan, Meral Akşener, Koray Aydın, Ümit Özdağ gibi isimler partinin değişime ihtiyaç duyduğunu öne sürerek olağanüstü kongre istedi.
TEŞKİLATLARIN KAPANMASINDAN MANİSA DA PAYINI ALDI
MHP'deki bu süreçte tarafını belli eden il ve ilçe teşkilatlarında görevden almalar ve teşkilat kapatmalar yaşandı. Bunlardan bir tanesi de Manisa'da oldu ve Meral Akşener'e destek vereceğini açıklayan MHP Yunusemre İlçe Başkanı Onur Baylan ve yönetimi feshedildi.
MANİSA İL TEŞKİLATI GİDİYOR MU?
Bu sürecin ardından kongrede destekleyeceği aday için renk vermeyen il teşkilatının ise görevden alınması beklenmiyordu. Fakat Ankara kulislerinden ortaya atılan iddia bir anda Manisa gündemine bomba gibi düştü.
BAŞKENTÇİ'NİN İDDİALARI ÇOK KONUŞULACAK
Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı siyasi paylaşımlar ve öngörülerle bilinen ‘Başkentçi' isimli kullanıcı, attığı twitle MHP'de bazı illerde il başkanlarının değişeceğini yazdı. Başkentçi'nin görevden alınacağını iddia ettiği iller arasında Manisa da var. Başkentçi isimli twitter kullanıcısı, takipçileriyle paylaştığı notta, "MHP'de Çankırı, Eskişehir, Manisa, Ardahan, Karabük il teşkilatları görevden alınıyor." ifadelerini kullandı.
Başkentçi'nin bu iddialarının doğruluğu önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. Ancak MHP'deki bu çalkantılı sürecin, kongre karmaşası sona erinceye kadar bitmesi beklenmiyor.
Editör: TE Bilişim