MANİSA'daki bir boks kulübünde 2 yıldır antrenörlük yapan Yahya Aslan, öğrencilerini adeta döverek eğitiyor. Hallerinden memnun öğrenciler, yüzlerine aldığı yumruk darbelerinin alışkanlık yarattığını ve ringde rakibe karşı üstünlük sağladıklarını söyledi.
Yükselen Boks Kulübü'nde boks antrenörü 26 yaşındaki Yahya Aslan, eğitim verdiği öğrencilerine, rakiplerinin attığı yumruğa karşı hazırlıklı olmaları için sert ama etkili olduğunu belirttiği bir yöntem uyguluyor. 16 yıldır uğraştığı boks sporunda 2 yıldır antrenörlük yapan Aslan, darbeye karşı dayanıklılık ve göz reflekslerini geliştirmek amacıyla, öğrencilerini adeta döverek eğitiyor. 50'ye yakın madalyası bulunan Aslan'ın eğittiği öğrencilerin tamamına yakınının çeşitli boks müsabakalarında dereceye girerek madalya kazanması dikkat çekiyor.
Öğrencilerinin rinde yüzlerine aldığı en ufak darbeyle sarsıldığını ve bunun önüne geçmek adına böyle bir yöntem bulduğunu ifade eden Aslan, "Özellikle öğrencilerim ringe çıktığı zaman aldıkları darbenin ne olduğunu anlamaları adına müsabaka öncelerinde antrenmanlarda bunu yapıyoruz. Ringe çıktıklarında aldıkları en ufak bir darbeyle sarsılıyorlar. Bu da antrenman sırasında suratlarına darbe almadıklarından kaynaklanıyor. Bu yüzden antrenmanda böyle bir şey düşündüm. Yüzlerine aldıkları şiddetin ne olduğunu anlamaları adına böyle bir yöntem geliştirdik. Boks sporunda özellikle antrenman ile müsabaka çok farklı bir şey. Boks antrenmanında istediğiniz kadar çalışın, ringe çıktığınızda her şey çok farklı oluyor. Bu benim başıma da geldi. Boks sporuna ilk başladığım yıllarda Rus rakibim karşısında sadece gözlerimi kırptığım için maçı kaybettim. Kendi başıma geleni öğrencilerimin yaşaması için öğrencilerimi bu şekilde eğitiyorum. Surata yumruk attığımızda bazı insanlar tarafından eleştiriliyoruz ama yaptığımız iş boks sporu" dedi.
Vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Aslan, "Boks sporunu dışarıdan gören insanlar kesinlikle şiddet olarak görüyor. Ama kesinlikle öyle bir şey değil. Boks dünya federasyonu olan olimpik tarihi bir spordur. İnsanların bunu şiddet olarak görmektense bir spor olarak görmelerini tavsiye ederim" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim