Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, devletin FETÖ'yle mücadelesiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Cemaatlerin hepsini kapatalım diyemezsiniz. İyiyle kötüyü ayırt etmemiz lazım. Devletin hatası 5 sene 10 sene önce bunları ortaya çıkaramaması" dedi.
Yunusemre Belediyesi'nin Aralık ayı Belediye Meclis Toplantısı, meclis salonunda yapıldı. 21 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıya cemaat ve yurtlarının kapatılması tartışması damga vurdu.
Gündem maddelerinin oylanması ardından mecliste söz alan CHP Grup Başkanvekili Erdinç Yavaşlı, Adana'nın Aladağ ilçesinde 12 çocuğun hayatını kaybettiği yurt yangınıyla ilgili konuştu. Yavaşlı, yangın çıkan yurdun bir cemaate ait olduğunu savunarak, devletin açtığı dışındaki tüm cemaat yurtlarının kapatılması gerektiğini söyledi.
MHP Meclis Üyesi Seher Baydar da, gençlerin cemaatlerin kollarına atıldığını ifade ederek, devletin konuya en kısa sürede bir çözüm bulması gerektiğini belirtti.
"TOPLUMUN MANEVİ DİNAMİKLERİNİ YOK SAYARAK BİR YERE VARAMAZSINIZ"
Konuşmalara Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi de dahil oldu. Çerçi, toplumu bin yıldır ayakta tutan dinamikler olduğunu söyleyerek, "Birisi kötü diye hepsine kötü diyebilir miyiz? 70'li yıllarda ortaokula gidiyordum, devlet yurt yapmadı diye suçlayalım mı? Suçlamak kolay, çözüm getirin. Devlet yanlışını anlamış, birkaç yıldır mücadele ediyor. Burada bir yanlış var diye hepsine yanlış mı diyeceğiz? Bütün dünyada bunu yok sayamazsınız. Toplumun temel manevi dinamiklerini yok sayarak bir yere varamazsınız. Bunların hepsini kapatalım devlet yapsın düşüncesi olamaz. Bunu yapamazsınız. Bu mümkün değildir." dedi.
"İYİYLE KÖTÜYÜ AYIRT ETMELİYİZ"
Başkan Çerçi, diğer meclis üyelerinin konuşmaları üzerine, "Devlet, millet aleyhine çalışan örgütler için önlem alacaklar. Yapılmayan, sıkıntı olan bu. Bunların hepsini kapatalım diyemezsiniz. İyiyle kötüyü ayırt etmeliyiz. Devletin hatası 5 sene 10 sene önce bunları ortaya çıkaramaması. Devletin onu bıçak gibi kesip atması lazım" diye konuştu.
"İYİ BİR İSTİHBARAT OLMALI"
Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Can Mercül de cemaat tartışmalarına katılarak, "Devlet yurt yapsın eğitimle uğraşsın. Ama devletin asli konusu güvenlik. 15 Temmuz'da gördük. Devletin asli görevi olan orduya bile sızmalar olmuş. Güvenlik haricinde iyi bir istihbarat olmalı. Terör örgütleri cemaat kisvesi altında ordunun içine sızabiliyorsa devletin yapması gereken en önemli konu haberdar olmak ve gereğini yapmak. Gördük ki devlet hep 18 yaşında ve refleks gösterebiliyor." ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim