16. ISF Gymnasiade'de (Dünya Okul Sporları Olimpiyatları) beşinci gün de ''Altın kız'' Ayşe Begüm Onbaşı, altın madalyanın sahibi oldu.
11-18 Temmuz tarihleri arasında Trabzon'un ev sahipliği yaptığı 40 ülkeden 2 bin 500 sporcunun katılım gösterdiği dünyanın en büyük spor organizasyonları arasında bulunan Gymnasiade'nin beşinci gününde aerobik jimnastik final müsabakaları tamamlandı. Hayri Gür Spor Salonu'nda düzenlenen müsabakalarda Aerobik Cimnastik finallerinde tek kadınlar ve trio kategorilerinde yapılan müsabakalarda Türkiye 1 altın, 3 de bronz madalya kazandı.
Güney Kore'de düzenlenen 14. Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası'nda 15-17 yaş kategorisinde dünya şampiyonu olan ve takım arkadaşları Deniz Şahin ve Mehmet Ercoş'la Trio Milli Takımı'yla da dünya ikinciliği elde eden 15 yaşındaki Ayşe Begüm Onbaşı, finalde sergilediği gösteriyle müsabakaya renk kattı. Tek kadınlar kategorisinde Onbaşı altın madalyayı alarak birinci olurken, Romanya'dan Cucu Madalına Todora Carmen ikinci, Bulgaristan'dan Darına Antonıeva Pashova ise üçüncü oldu.
TÜRKİYE'YE TRİO'DA 3 BRONZ MADALYA
Trio kategorisinde gerçekleştirilen müsabakalarda Romanya'dan Madalina Cucu, Franceska Morar ile Andrada Zaman altın, Bulgaristan'dan Anita Gavrilova, Angel Kazakov ile Sinita Angelova gümüş, Türkiye'den Ayşe Begüm Onbaşı, Deniz Şahin ile Mehmet Ercoş da bronz madalya kazandı.
Aerobik jimnastik tekli erkek müsabakalarında ise Romanya'dan Popa Mıhaı Alın altın madalyanın sahibi olurken, yine Romanyalı sporcu Hustue Stefan Costın gümüş ve Türkiye'den Mehmet Erçöş bronz madalyanın sahibi oldu.

BAŞKAN ERGÜN SPORCULARI KUTLADI
Öte yandan Trio kategorisinde de, yine Manisa Büyükşehir Belediyespor sporcuları müsabakalara damga vurdu. Türkiye'yi temsil eden sporcularımız Ayşe Begüm Onbaşı, Deniz Şahin ve Mehmet Ercoş, trio kategorisinde de bronz madalya elde ederek, önemli bir başarıya imza attı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajla sporcuları tebrik etti. Başkan Ergün, mesajında şunlara yer verdi: "Güzel şeyler de oluyor... Trabzon'un ev sahipliğinde gerçekleşen Dünya Okul Sporları Olimpiyatları Aerobik Cimnastik Final Müsabakalarında sporcumuz ve altın kızımız Ayşe Begüm Onbaşı, ülkemiz adına altın madalya kazanan tek sporcu olarak yine göğsümüzü kabarttı. Güzel kızımızı gözlerinden öpüyor, tebrik ediyorum. Ayrıca Trio kategorisinde de Türkiye'den yine sporcularımız Ayşe Begüm Onbaşı, Deniz Şahin ile Mehmet Ercoş da bronz madalya elde etti. Sporcularımızı yürekten kutluyor; başarılarının devamını diliyorum."








Editör: TE Bilişim