CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel grevdeki işçileri ziyaret ederek taşkınlık yapılmaması hususunda uyarılarda bulunarak, "İçeriye giren çıkan araçları engellemeyin. Sataşma kötü söz olmasın. Uzlaşma olursa davul zurna girersiniz, olmazsa, davul zurna direnirsiniz. Biz de sizinle beraberiz" dedi.
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ile CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, Alaşehir TARİŞ Entegre Üzüm işletmesinde çalışan Öz Gıda – İş sendikasına üye 300 işçiden 200'ünün başlattığı greve destek verdi. Grevdeki işçileri ziyaret eden ve onlara moral veren milletvekillerine CHP İlçe Başkanı Ahmet Akgündüz ve parti yöneticileri de eşlik etti.
Öz Gıda İş Sendikası tarafından dün başlatılan grevin ikinci gününde Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Emin Sürücü, CHP milletvekillerinin verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, "Bizim istediğimiz, sadece 100 TL, iki ikramiye ve eşit çalışma imkanı. Ama işveren buna yanaşmıyor. Buna karşılık bize önerilen 40 TL. Bunda da elimize geçecek olan para 20 TL. Hakkımızı alana kadar direneceğiz" dedi.

"ORTA YOL BULMAYA ÇALIŞALIM"
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise işçilere yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Vekillerimizin ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun size selamını getirdim. Dünyada iki tane şeyin rengi yoktur. Birincisi anaların gözyaşı, ikincisi işçinin alın terinin rengi. Son 15 yılda iktidar partisi tarafından nasıl gözden çıkarıldığını, nasıl zor durumda bırakıldığınızı biliyoruz. Hepimiz bu işletmenin zorluklarının farkındayız. Sizlerde afaki rakamlarla yola çıkmadınız, hakkınızı istiyorsunuz. Bu haklı talebinizi sendikanızla birlikte anlatmaya çalıştınız anlamadılar. Bundan sonrası yasaların size verdiği bir haktır. Bir insanın sendikalı olması kadar onurlu ve erdemli bir şey yoktur. Şimdi içeriye girip, işveren temsilcileriyle görüşüp bir orta yol bulmaya çalışacağız."

ARAÇLARIN ÇIKIŞINA İZİN VERMEDİLER
Greve katılan işçiler, işletmeye ait araçların işletmeye giriş ve çıkışlarına izin vermedi. İşletmeden çıkmak isteyen kamyonun önüne oturan işçiler, kamyonun dışarı çıkmasına izin vermezken, polislerin araya girmesiyle bir süre bekleyen kamyonun çıkışına izin verildi.

"HAKLIYKEN HAKSIZ DURUMA DÜŞMEYİN"
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve ekibi TARİŞ Entegre Üzüm İşletmesi yetkilileriyle görüşüp, dışarı çıktığında, "Arkadaşlar içeri gittik, görüştük. TARİŞ'in de bir kooperatif olduğunu, bu grevin uzlaşı ile tamamlanması gerektiğini söyledik. Onlar da kendi meselelerini anlattılar. Yeniden bir masa kurun dedik. Onlarda kendi aralarında müzakere edip sizinle görüşeceklerini söylediler. Size düşen içeride tartışma sürerken, haklarınızı sendikanız savunurken, burada haklıyken haksız duruma düşmeyin. İçeriye giren çıkan araçları engellemeyin. Sataşma, kötü söz olmasın. Uzlaşma olursa davul zurna işletmeye girersiniz. Olmazsa, davul zurna direnirsiniz, bizde sizinle beraberiz" dedi.
Editör: TE Bilişim