Manisa'nın Salihli ilçesinde Meslek lisesi öğrencileri ile Down sendromlu öğrenciler dostluk maçında karşı karşıya geldi. Karma olarak oynanan maçtaki amacın engelli bireyleri topluma kazandırmak olduğu açıklandı.
Manisa Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Özel Eğitim Uygulama Merkezi İşbirliğinde gerçekleştirilen futbol maçında dostluk kazandı.
Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında Eğitim Uygulama Merkezi'nde eğitim gören Down sendromlu engelli öğrencilerin okul dışında sosyal yaşam becerilerinin geliştirilmesi ve topluma kazandırılması amacıyla "Yaşam koçum, ışık yolum" projesini hayata geçirerek bir ilke imza atan Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu eğitim öğretim yılında da etkinliklerini sürdürüyor.
Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Kulübü Beden Eğitimi Öğretmenleri Akın Uysal ve Cengiz Yılmaz ile Özel Eğitim Uygulama Merkezi Beden Öğretmeni Hasan Çiçek öncülüğünde, okul bahçesinde iki okul öğrencilerinin yer aldığı karma futbol maçı yapıldı. Engelli bireylerin topluma kazandırılması amacıyla yapılan futbol maçında ise dostluk kazandı.
Yaptıkları etkinliğin bir başlangıç olduğuna değinen Salihli Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Gürcan Demir, "Okul olarak Özel Eğitim Uygulama Merkezi ile bu tür sportif etkinliklerimiz devam edecek" dedi.
Editör: TE Bilişim