KIRKAĞAÇ Kaymakamlığı tarafından yürütülen "Kariyer Günleri Projesi" kapsamında proje sorumlusu Rehber Öğretmen Mehmet Savaş ve öğrenciler Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı makamında ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdiler.
Hacı İsmail Dereköy Anadolu Lisesi tarafından koordinasyonu sağlanan ve 2015 Kasım ayı itibariyle başlayan "Kariyer Günleri Projesi", Kırkağaç ilçesinde eğitim gören tüm lise öğrencilerinin kişilik özellikleri, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda kariyerlerine yön vermelerini sağlamak için öğrencileri başarı öyküleriyle örnek olabilen, mesleki statüye sahip kişilerle bir araya getirip iletişim, motivasyon ve sinerji oluşturarak bilinçli tercihler yapmalarına katkı sağlamayı hedefliyor. Proje sorumlusu Rehber Öğretmen Mehmet Savaş Vali Bektaş'ı ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, "Öğrencilerimizin mesleki tercihlerinde bilgi, yetenek ve mesleki değer diye üç tane baremimiz var. Öğrencilerimizin, bu üç baremin birleştiği nitelikte bir meslek tercihi yapmalarını istiyoruz. Genel isteğimiz bu. Ama öğrencilerimiz ya ilgileri üzerine ya yetenekleri üzerine ya da mesleki değerleri üzerine odaklanarak meslek tercihi yapıyorlar. Bizim de amacımız, kariyerlerinde belli noktalara gelmiş kişileri misafir ederek yapacakları mesleki paylaşımlarıyla, öğrencilerimizin bütün hayatını şekillendirebilecek daha nitelikli bir meslek tercihi yapmalarını sağlamak" dedi.
Proje hakkında bilgi alan Vali Bektaş ise, doğru meslek seçiminin önemine işaret edip meslek tercihinin kişinin bütün hayatını etkileyeceğini belirterek projede görev alan öğretmen ve öğrencilere çalışmalarında başarılar diledi.
6 aydır devam eden projenin kapanışında ise Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, 18 Mayıs Çarşamba günü Kırkağaç'ta öğrenciler ile buluşacak. Vali Bektaş, öğrencilere deneyimlerini aktararak tavsiyelerde bulunacak.
Editör: TE Bilişim