TBMM Genel Kurulu'nda, Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin süresinin 30 Ekim 2017'ye kadar uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi kabul edildi.

  TBMM'nin 26'ncı Dönem 2'nci Yasama Yılı'nın ilk oturumu, Irak ve Suriye'den terörist saldırıları önlemek üzere Başbakanlık'ın sunduğu ve hükümete 1 yıl daha sınır ötesi operasyon yapma yetkisi veren tezkere ile başladı. CHP tezkereye evet oyu vereceğini açıkladı, ancak hükümete yönelik eleştirilerini de sıraladı. Tezkere oylamayla kabul edildikten sonra TBMM birleşimi kapatıldı.

Sınır ötesi operasyonunu 1 yıl daha uzatılması için hazırlanan Başbakanlık tezkeresine ilişkin ilk konuşmayı hükümet adına Milli Savunma Bakanı Fikri Işık yaptı. Işık, 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ ile mücadeleye devam edeceklerini belirterek, "Devletin tüm kurumlarında ve özellikle Türk Silahlı Kuvvetlerimizde tek bir hain kalmayıncaya bu kararlılığımız sürecektir. Ayrıca bu mücadeleyi sulandırmaya yönelik hiçbir faaliyete de müsaade edilmeyecektir" dedi.

Editör: TE Bilişim