MASKİ Genel Müdürlüğü, Soma Atıksu Arıtma Tesisi ile Bakırçay'ın temizlenmesi yolunda devam eden çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Kanunu çıkması ile Soma Belediyesi'nden devralınan tesiste özverili bir çalışma gerçekleştiren MASKİ düzenli kontrollerle ilerlemeleri yakından takip ediyor. Atıksu Arıtma Dairesi Başkanı Ali Öztozlu, çalışmalar kapsamında tesiste incelemelerde bulundu. Öztozlu'ya İnşaat Mühendisi Uğur Topkaya eşlik etti. Avrupa Birliği ve Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın hibe fonlarının yanı sıra MASKİ'nin de yaklaşık 2 milyon 500 bin TL yatırım yaptığı tesis 2040 yılına kadar Soma'nın doğal çevresini koruyacak.
TESİS SOMA'YA NEFES ALDIRACAK
Uzun yıllardır Bakırçay'da yaşanan çevre kirliliğini ortadan kaldıracak tesis ile birlikte ekolojik denge korunacak. Tesis Soma'nın ve Somalı vatandaşların geleceğini garanti altına almış olacak. Somalılar hem daha temiz bir çevrede yaşayacak hem de tarım ve hayvancılık faaliyeti ile geçimini sağlayan vatandaşlar rahat bir nefes bir nefes alacak.
TESİSTEKİ İNŞAAT ÇALIŞMALARI
İnşaat çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği tesiste havalandırma havuzu, idari bina, blower binası ve çöktürme havuzlarının betonarme imalatları tamamlandı. Tesiste bulunan diğer ünitelerde ise betonarme çalışmaları devam ediyor.
SOMA'DA ATIKSU KAYNAKLI ÇEVRE KİRLİĞİ SON BULACAK
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, Soma Atıksu Arıtma Tesisi'nde devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Bakırçay'ın temizlenmesi yolunda önemli adımlar atıyoruz. Bunlardan biri de Soma Atıksu Arıtma Tesisi. İl genelinde evsel nitelikli atıkların çevreye zarar vermemesi için çalışmalarımız devam ediyor. Betonarme inşaatları bitmek üzere olan tesisimizin yüzde 70'i tamamlandı. Bakırçay'a karışan evsel atıklara son verdiğimiz bir diğer ilçemiz olan Kırkağaç'taki tesisimizin devreye alınmasından sonra atıksu kaynaklı çevre kirliliğinin son bulması için attığımız ikinci adımda tamamlanmış olacak" dedi.

Editör: TE Bilişim