TURGUTLU Belediye Meclisi, Mayıs ayı toplantısıyla ilçeye trap ve skeet sahası kazandırılması amacıyla imar plan değişikliği, Derbent Mahallesi'nde emeği geçen şahısların isimlerinin muhtelif yerlere verilmesi, iş makinesi ve hizmet aracı için kredi kullanma yetkisini görüşerek karara bağladı.
Turgutlu Belediyesi Mayıs ayı belediye meclis toplantısı gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlandığı toplantıda Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, meclis üyelerinin Miraç Kandili'ni kutlayarak, mübarek gecenin hayırlara vesile olmasını diledi. Meclisin ilk gündem maddesi olarak 2015 yılı kesin hesap cetveli görüşüldü. Buna göre Turgutlu Belediyesi 2015 yılında 69 milyon 622 bin lira gelir hesaplarken, bunun 56 milyon 496 bin lirası tahsil edebildi ve yüzde 81'lik tahsilat ortalaması yakaladı. Ayrıca 94 milyon 880 bin lira olarak belirlenen giderler kapsamında 56 milyon 641 bin lira ödeme yapıldı.
MECLİSTE DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI
Gündemin 3. Maddesi olarak 6 Eylül 2015 tarihinde Dağlıca'da şehit düşen Uzman Çavuş Tolga Artuğ'un annesi Sevcan Artuğ'un dilekçesi mecliste duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Turgutlu'da yaşadıkları evde oğullarının pek çok anısının olduğu ve bundan dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını belirten anne Sevcan Artuğ, Urganlı'da mülkiyeti Turgutlu Belediyesi'ne ait arazinin kendisine satılması için belediyeye başvurdu. Daha önce belediye tarafından 3 kez 75 bin lira bedel ile satışa çıkarılan ve satılamayan araziye şehit ailesi 50 bin lira bedel ile bu arazini kendilerine satışının yapılmasını talep etti. Oğlunun anılarıyla dolu evde yaşamanın zorlaştığını ve her gün daha da üzüntü yaşadıklarını belirten anne Artuğ, bu arazide küçük tarımsal faaliyetler yaparak acısını bir nebze olsa dindirmek istediğini ancak bedelsiz olarak bu araziyi almayacağını ve kabul etmeyeceğini, ekonomik anlamda buraya 50 bin lira ödeyebileceğini dilekçe ile belirtti. Meclis şehit annesinin talebine duyarsız kalmadı ve arazinin 50 bin lira karşılığında aileye satılmasına oy birliği ile karar verdi. AK Parti Meclis Üyesi Tamer Dizman'ın bedelsiz verilebilir, destek olunabilir sorusu üzerine, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, konuya açıklık getirerek ailenin bedelsiz satışı kabul etmediğini ifade ederek, "Ailemizin hassasiyeti diğer şehit ailelerimiz nezdinde hakkaniyeti ölçmüş olmasıdır. Kendi ekonomik güçlerinin yettiği ölçüde bu araziyi bedel ödeyerek satın almak istiyorlar. Kendilerinin bu şekildeki talebi söz konusudur. O açıdan burada oy birliği ile kadar alan meclis üyelerimize teşekkür ediyorum" dedi.
İŞ MAKİNESİ İÇİN KREDİ KULLANILACAK
Gündemin 5. Maddesi doğrultusunda Turgutlu Belediyesi iş makinesi ve hizmet aracı alımı amacıyla İller Bankası'ndan kredi kullanımı konusunda meclise başvurdu. 4 milyon lira tutarında kredi için meclisten yetki istendi ve meclis AK Parti red, MHP kabul oylarıyla bu maddeyi oy çokluğu ile mecliste kabul etti. Başkan Şirin, 4 Milyon lira değerinde araç almayacaklarını sadece ihtiyaç duyulduğu anlarda Fen İşleri'nde kullanılmak üzere araç alımı yapabileceklerini ifade etti.
BELEDİYESİ İLÇEYE TRAP SAHASI KAZANDIRIYOR
Turgutlulu trap sporcusu Erdinç Kebapçı'nın 2016 Rio Olimpiyatları'na katılması Turgutlu'da büyük yankı uyandırırken, Turgutlu Belediyesi konuyla ilgili ilk girişimini yaptı ve Irlamaz'da bulunan bir alanın spor ve otopark alanına çevrilerek alanın trap sporuna uygun hale getirilmesi için meclise sunum yaptı. Bu alanda kurulacak tesis ile Turgutlu yeni bir spor alanı kazanacak hem de Turgutlu'daki atıcılar ve trap sporcuları kendi tesislerinde çalışma imkanı bulacak. İlgili madde belediye meclisinde oy birliği kabul edilerek büyükşehir belediyesi meclisine sevk edildi.
DERBENT'TE EMEĞİ GEÇENLERE AHDE VEFA
Meclise gündeme ek olarak Milliyetçi Hareket Partili Üyeler İlteriş Yağcıoğlu ve Mustafa Yavaş tarafından verilen dilekçede Derbent Mahallesi'nin gelişiminde büyük katkı sağlayan isimlerin mahalledeki muhtelif yerlere verilmesi talebi görüşüldü. Derbent'in ilk belediye başkanı olan Ahmet Tosun, eski muhtar Hüseyin Çah, Köfteci Mesut markasını yaratan Mesut Yıldız ve belediye başkan yardımcılığı yapan Ali Rıza Sarı'nın isimlerinin Derbent Mahallesi'nde muhtelif yerlere verilmesi görüşüldü ve bu gündem maddesi oy birliği ile kabul edilerek Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi'ne havale edildi. Başkan Şirin bu gündem maddesiyle ilgili olarak Büyükşehir yasası nedeniyle mahalle, sokak isimlerinin değişikliği büyükşehir meclisi tarafından karara bağlandığı hatırlatarak, "Verilen teklif için teşekkür ediyorum. Elbette bu 4 isim Derbent Mahallemiz'e emeği geçenlerdir. İsimlerinin yaşatılması yönünde oy birliği ile karar alan meclis üyelerimize teşekkür ediyorum" dedi.
Editör: TE Bilişim