Manisa'da 'Fethullahçı Terör Örgütü' operasyonunda gözaltına alınanlardan tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilenlerin aileleri adliye önüne geldi. Kadın şüphelilerden S.Y.'nin savcılık tarafından serbest bırakılmasının ardından adliyeye sevk edilen kişi sayısının 23 olduğu son olarak dün gece teslim olan A.E ve M.S.'nin halen emniyetteki işlemlerinin sürdüğü kaydedildi. Şüphelilerden bir bankanın çalışanın annesi "Muhbirler yakalansın, eli kolu serbest geziyorlar. Benim oğlumun suçu yok. Benim oğlumdan ne istediler?

"İTİRAFÇI YA DA İŞBİRLİKÇİLER SERBEST BIRAKILDI"

Manisa Adliyesi önünde açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, mahkeme aşamasını yakından takip ettiklerini belirterek, "27 kişi gözaltında alınmıştı. Bunlardan 3'ü soruşturmanın ardından karakoldan serbest bırakılmışlar. Bu 3 kişinin itirafçı ya da polise işbirliği içinde olan insanlar olduğu söyleniyor. Savcılık sorgusunun ardından bir hanımefendi serbest bırakıldı. 23 kişi de mahkemeye sevk edildi. Şu anda mahkeme koridorunda mahkemeye çıkmayı bekliyorlar" dedi.

"ÇOK RASTLANILAN BİR DURUM DEĞİL"
Haklarında arama kararı olan 2 kişinin teslim olduğunu, onların da sorgularının devam ettiğini belirten Özgür Özel, şunları söyledi: "Şu anda sabaha kadar sürmesi beklenen mahkeme süreci başlayacak. Savcının talebi tutuklama; ama, kararı mahkeme verecek. Çok sayıda dava izlemiş birisi olarak savcılık aşaması başlamadan önce alınan kişilerden bir kısmının serbest bırakılması normaldir. Ama bunlardan 3'ünün itirafçı olduğu söyleniyor. Yani aslında tamamının karakoldan savcılığa getirildiği, bir kişi hariç geri kalanın da tutuklama talep edilmesi çok rastladığımız bir şey değil. Hukukidir ama adaletli midir kamuoyu tarafından tartışılacak. Bu 23 kişinin ne kadarı tutuklu yargılanacak, denetimli serbestlik gibi uygulamalar tercih edilir mi bunları göreceğiz. Burada aileler, eşler ciddi sıkıntılar yaşıyor. Hukukun nasıl işlediği ile ilgili burada bir takım şüpheler var. Annelerin, eşlerin, çocukların yaşadığı durum üzüntülü. Ama adliye koridorları soğuktur."

"MUHBİRLER YAKALANSIN"
Şüphelilerin adliye önünde bekleyen yakınları da uygulamalara tepki gösterdi. Şüphelilerden bir bankanın çalışanın annesi "Muhbirler yakalansın, eli kolu serbest geziyorlar. Benim oğlumun suçu yok. Benim oğlumdan ne istediler? Beş kuruş maaşa çalışıyor benim oğlum. Yazıklar olsun bu devlete. Başka hiçbir şey demiyorum" dedi.

"BİZİM SUÇUMUZ YOK"
Bu şüphelinin kız kardeşi de "Zor şartlar altında yaşayan kişileriz. Benim ağabeyim ay sonunu zor getiren bir insan. Biz yoğurdu bile bakkala yazdıran bir insanız. Biz avukatın parasını nasıl ödeyeceğiz diye düşünen insanız. Bizim suçumuz yok, fakir olduğumuz için mi başımıza bunlar geldi?" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim