MANİSA il genelinde ilk etapta tahsisi yapılan 3 bin 750 adet J plakadan sonra, gelen talepler doğrultusunda, öğrenci, işçi ve personel taşımacılığı yapmak isteyenlerin müracaatlarına istinaden yeniden ihaleye çıkılarak hali hazırdaki mevcutlara ilaveten J plaka sayısında artırıma gidilmesi yönünde karar alındığı ve boşta kalan J plakaların da ihale yoluyla satışa çıkarılacağı bildirildi.

DENETİMLER SIKLAŞTIRILDI
Özellikle son dönemlerde J plaka sahibi şoför esnafının öğrenci, işçi ve personel taşımacılığını legal yoldan yapmak için ödedikleri bedellerin ardından aynı işi kayıt dışı yapan 3. kişiler nedeniyle haksız rekabete uğradıkları gerekçesiyle artan şikayetleri üzerine kolluk görevlilerince denetim ve kontroller sıkılaştırıldı. Uygulamadan kaynaklanan bazı sıkıntılar üzerine konuyu Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban'a intikal ettiren bir kısım mağdur vatandaşların haklı talepleri üzerine Başkan Karaçoban, konuyla ilgili gerekli tedbirlerin gecikmeksizin alınması için Alaşehir UKOME İlçe Koordinatörü Erol Kacar'ı görevlendirdi.
Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Daire Başkanlığı ile iletişime geçerek yeniden tahsis edilecek J plakaları konusunda başlatılan ihaleler öncesinde, Alaşehir ilçesiyle ilgili iş ve işlemler için Şoförler Odasıyla ve Emniyet Müdürlüğünün trafik ekipleriyle koordineli olarak müşterek bir çalışma başlatıldığını ifade eden Zabıta Müdürü Erol Kacar yaptığı açıklamada bundan böyle, J plakası olmadan rastgele öğrenci, işçi ve personel taşımacılığı yapılamayacağının altını çizerek, "Daha önce yapılan ihalede, ilçemize 750 adet J plaka tahsis edilmişti. Halen bunun üçte ikisinin boşta olmasından dolayı yapılan ön taleplerin ardından boşta kalan bu plakaların da ihaleyle satışı yapılacak." dedi.

BAŞVURULAR 9 MAYIS'A KADAR SÜRECEK
J plaka için talepte bulunacak tüm gerçek ya da tüzel kişilerin 9 Mayıs Pazartesi gününe kadar, Şoförler Odasına müracaat etmesi gerektiğini kaydeden Kacar, "Öncelikle belediyemiz ilan servisince periyodik aralıklarla gerekli duyuruların yapıldığı gibi ilçemiz dahilinde bütün mahalle muhtarlarına, J plakasına talip olan tüm mahalle sakinlerini bilgilendirmeleri için gerekli tebligatlar bizzat tarafımızdan yapılmıştır." diye konuştu.

Editör: TE Bilişim