Paralel yapı tarafından 15 Temmuz Cuma akşamı yapılan ve halkın sokaklara dökülmesi ile başarısız olan darbe girişiminin ardından tüm Türkiye'de olduğu gibi Manisa'da da binlerce vatandaş sabahın ilk saatlerine kadar demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor.
Manolya Meydanı'ndaki demokrasi nöbetinin 3'üncü gününde Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Recep Çınar, Manisa Memur-Sen Başkanı Mustafa İrğat ve Memur Sen'e bağlı sendika başkanları, Marangozlar Odası Başkanı Zeki Apak, Tuhafiyeciler Odası Başkanı Mesut Dalkara, Terziler Odası Başkanı Naci Kömüldaş ve Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların yanında bulundu.
Manolya Meydanı'nda hazırlanan sahnede vatandaşlara seslenen Başkan Çelik, "15 Temmuz akşamı yüce Türk ordusunun içerisinde yuvalanmış bir takım üniformalı teröristlerin yeltenmiş olduğu bu alçakça darbe kalkışmasının, yüce Türk Milleti tarafından geri püskürtüldü. Türk Milleti adeta destan yazdı. İlk andan beri kendi iradesine sahip çıkmak için sokaklarda canını ortaya koydu. Darbe kalkışmasının başarısızlığının ardından bir an olsun sokaklardan ayrılmayan ve demokrasisine sahip çıkan vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.
Başkan Çelik'in ardından konuşan, Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Çınar, "Yapılmak istenilen darbenin halka karşı yapılmıştır. Bundan sonra birlik ve beraberliğimizin artarak devam edecektir. Türk Milleti'nin demokrasisine sonuna kadar sahip çıkacağından kuşkum yok." diye konuştu.
Memur-Sen Başkanı Mustafa İrğat da, kendisine bağlı sendika başkanları ile birlikte birlik ve beraberlik mesajı verdi. Demokrasi nöbetlerinin devam edeceğini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik tüm Manisalıları Manolya meydanına davet etti.
Editör: TE Bilişim