Manisa'da eşinden boşandıktan sonra hayata tutunmak için servis şoförlüğüne başlayan 2 çocuk annesi, 44 yaşındaki Fatma Güngör, Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı toplu taşıma aracında iki ay gibi kısa bir sürede yolcuların en sevdiği şoför oldu. Hayatının eşinden boşanmasıyla değiştiğini anlatan Güngör, halk otobüslerindeki şoför alım ilanını gördükten sonra bu işi başarabileceğini düşündüğünü belirtti. Bir haftalık deneme sürecindeki bütün sınavları başarı ile geçen Güngör, işe başladı. mesai saatinin başlamasını dört gözle beklediğini anlatan Güngör "Başta çok heyecanlanmıştım. Ama şimdi heyecanımdan eser yok. Otobüsümü de, hattımı da, kurumumu da, yolcularımı da çok seviyorum. Bu işle sanki yeniden doğdum. Meğer benim mayamda şoförlük varmış" dedi.

YOLCULAR CESARETLENDİRİYOR

İşe başladığında bazı kişilerin yadırgadığını ancak çoğu kişinin de cesaret verdiğini anlatan Fatma Güngör, bazı yolcuların aracına binmek için kendisini beklediğini söyledi. Fatma Güngör şunları anlattı:

"Yolcular ilk defa beni görüp aracıma bindiklerinde, 'Harika, devam et. Sakın pes etme. Kadınlar da bu işi yapar' dediler. Trafikte denk geldiklerimiz el sallıyor, ıslık çalıyorlar. Çok güzel tepkiler alıyorum. Aynı güzergahta çalıştığım için yolcularla tanışık olmaya başladık. Özellikle benim aracımı bekleyenler olduğunu da biliyorum. Emekliliğime kadar bu işi yapmayı istiyorum. Kendine güvenen, ben bu işi yaparım diyen her kadına tavsiye ederim. Hiçbir işten korkmayın. Her şeyi başarabilirsiniz."

'10 GÜN DAYANIRSIN DEDİLER'

Trafikte kendisini en çok hatalı parkların zorladığını dile getiren Güngör, erkek meslektaşlarının bu işi yapamayacağını düşündüklerini anlattı. Güngör, "Erkekler önce 'yapamaz' dediler. 'Bu kadının yapacağı bir iş değil' dediler. 'Abla 1 hafta 10 gün ancak dayanırsın taş çatlasın 1 ay dayanırsın' dediler. Ama hepsi emekli olsun tek ben kalacağım buralarda. Hepsi şuan destekçim" dedi.

KADINLARA ÇAĞRI

Manisa Ulaşım Şirketi (MANULAŞ), Genel Müdürü Mehmet Oluklu, tek kadın şoförleri Fatma Güngör'den çok memnun olduklarını söyledi. İşe başvurduğunda şaşırdıklarını söyleyen Oluklu şöyle konuştu:

"Şoförlük için genelde hep erkekler başvuruyordu. Fatma Hanım başvurunca şaşırmadık değil. Ama kendisini işe almaya karar verdik. İyi ki bu kararı almışız. Hem yolcular, hem de meslektaşları tarafından çok seviliyor. Bazı algıları değiştirmek istedik. Bütün sınavlardan başarı ile geçti. İlk zamanlar yadırgayanlar oldu. Kendisine güvenen kadın arkadaşlarımız varsa, onları da bekliyoruz. Biz onlarla çalışmaya hazırız."

Editör: TE Bilişim