Türkiye'nin çeşitli illerinden gelerek Şehzadeler Kırkağaç Gençlik ve İzcilik Kampı'na katılan 167 genç için düzenlenen seminere Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, Gençlik Merkezleri Koordinatörü Levent Tokay ve gençler katıldı. Tarihçi yazar Talha Uğurluel gençlere Büyük Selçuklu ve Anadolu Selçuklu'nun tarihini anlattı. Bu toprakların zorlukların ardından kazanıldığını söyleyen Uğurluel, "Geçtiğimiz haftalarda uçurumun kenarından döndü ülkemiz. Halk sokaklara çıktı, dik bir duruş sergiledi. Bir de Büyük Selçuklu ve Anadolu Selçuklu'nun tarihini bilseydi neler yapardı. 3-5 çapulcuya bu toprakları yedirmeyiz. Bu yüzden tarihimizi çok iyi bilmeliyiz" dedi.

Seminer sonrası tarihçi yazar Talha Uğurluel'e teşekkür eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, kamp dönemi içerisinde birçok etkinlik ve aktivite yaparak Manisa'nın tarihi ve turistik yerlerini gezen gençlerle sohbet etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen kamplarla gençlerin serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmeleri amaçlanıyor.
Editör: TE Bilişim