MANİSA'DA Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası olağan kongresi öncesinde Mali Müşavir Meral Alkış adaylığını açıkladı. Alkış, 28-29 Mayıs tarihlerinde yapılacak kongrede başkanlığa seçilirse Türkiye genelinde ilk kadın serbest muhasebeciler ve mali müşavirler odası başkanı olacak.

28-29 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan Manisa Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası olağan genel kurulu öncesinde adaylar netleşmeye başladı. Oda başkanlığı için adaylığını açıklayan ilk isim Mali Müşavir Meral Alkış oldu. Alkış adaylığını Taş Fabrika'da açıkladı.
Alkış'ın adaylık açıklamasında Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Meslekte Birlik Platform Başkanı Abdülaziz Ural, TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Ulusoy, muhasebeciler ve Alkış'a destek verenler katıldı.
Mevcut Başkan Sadık İrier'in yasa gereği aday olamayacağı kongrede ‘Meslekte Birlik ve Dayanışma Grubu' adı altında seçimlerde aday olacağını açıkladı. Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler odalarının ülke genelinde kongreye gittiğini hatırlatan Alkış, "Mayıs ayı sonunda yapılması planlanan genel kurulda her birisi mesleğinde belli bir saygınlığı kazanmış, oda yönetiminde bulunarak odamızın hizmet kalitesini ve çıtasını yükseltme iddiasında olan meslektaşlarımla birlikte oluşturduğumuz Meslekte Birlik ve Dayanışma Grubu'nun adayı olarak adaylığımı açıklıyorum." dedi.
Odanın ve mesleğin yükseliş trendini sağlamak amacıyla aday olduğunu ifade eden Alkış, "Makamların geçici olduğunu bilerek mesleğimizi ileriye taşımak ve meslektaşlarımızın sorunlarını çözmek gayretinde olacağız. Üyelerimizin şehrimizde en iyi şekilde temsil edilmesi noktasında çok hassas olacağımızın altını çiziyorum." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim