Güney Kore'de 13 Haziran'da başlayan 14. Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda, 6 kategoride finale yükselen milli takımda, 15-17 yaş kategorisinde Ayşe Begüm Onbaşı, altın madalya kazanarak şampiyon oldu. Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcusu olan milli sporcu 15 yaşındaki Ayşe Begüm Onbaşı, bugüne Manisa'nın Akhisar ilçesinde pazarcılık yapan annesi Seçil ve babası Serkan Onbaşı'nın tek çocuğu. Milli sporcu Ayşe Begüm Onbaşı her gün 45 kilometrelik Manisa'ya Akhisar ilçesinden ailesinin yardımlarıyla antrenmanlara katılmış ve başarılarının da devamı geldi. Milli Cimnastik Takımı Antrenörü ve aynı zamanda Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Meslek Yüksek Okulundan öğretim görevlisi olan Gürkan Er eşliğinde çalışmalarını sürdüren Ayşe Begüm'ün ailesi tek evlatlarıyla büyü gurur yaşadı. Onbaşı ailesi, Begüm'ün bundan sonra daha da büyük başarılara imza atacaklarına inanıyor.

"BAŞARILARI DEVAM EDECEK"
Kızının cimnastiğe 3 yaşında başladığını dile getiren anne Seçil Onbaşı, "Ayşe Begüm 3 yaşında Akhisar'da küçük bir spor salonunda Maria isimli bir öğretmenimiz vardı, onunla birlikte başladılar. 1 buçuk yıl kadar devam ettiler, onun sonrasında Maria öğretmenimiz gitmek zorunda kaldı. Gitmeden önce de bize söylediği bir şey vardı, Ayşe Begüm'ün çok yetenekli ve cimnastiğe çok yatkın olduğu. Biz de bunu aile olarak ciddiye aldık. Ciddiye aldıktan sonra devam ettik bırakmamaya karar verdik, daha sonrasında Öznur Helvacıoğlu isimli Akhisarlı öğretmenimizle devam ettik. Bir süre burada devam ettikten sonra Manisa'ya gittikleri bir yarışmadan sonra orada da böyle bir çalışmalar olduğunu keşfettik. Burada Gürkan Er isimli öğretmenimiz ile tanıştık ve bu spor ile ilgilendiğini öğrendik. Aile olarak burada devam etmesine karar verdik. Tabi ki bu süreci değerlendirmek kolay değildi. 45 kilometrelik mesafeye her gün gidip gelmek vardı. Yaptığımız esnaflık gereği de vaktimiz kısıtlıydı. İlk dönemlerde babaannesi ile bir süre otobüsle gidip gelme durumları yaşadılar. Onun sonrasında dedemiz sağ olsun bu süreçte çok büyük destek oldu. Daha sonrasında ise babası Serkan ile birlikte gidip gelmeye başladılar. Manisa'ya hemen hemen her gün gidip çalışmalara katılıyorlar, antrenmanlarını yapıyorlar. Bugün dünya şampiyonu oldu ama bu bugünlük olan bir şey bundan sonra olan yine aynı şekilde yarışmaları var ve katılacağı bir sürü turnuvaları var. 2 yıl sonra tekrar yapılacak olan bir Avrupa şampiyonası var. Önemli olan bundan sonrasında yorulmadan şevkle, istekle kaldıkları yerden bu başarılarımızın üstüne başarı katmak, kendilerini birer adım her seferinde öne götürmek olacaktır. Bize bugüne kadar destek olan yanımızda olan ailelerimize öncelikle eşimin annesi ve babasına bizi yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da yine aynı şekilde kaldığımız yerden devam edeceğiz" dedi.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN BİZZAT ARAMASINDAN DOLAYI BÜYÜK GURUR YAŞADIK"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bizzat telefonda yaklaşık 3 buçuk dakika görüştüklerini ifade eden Ayşe Begüm'ün babası Serkan Onbaşı "Dün beni bizzat Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan aradı. Kızımızın başarısından dolayı tebrik etti, bayramlaştık ve konuştuk. Ben de çok teşekkür ettim kendilerine, o da teşekkür etti. Cumhurbaşkanımızın bizzat aramasından dolayı büyük gurur yaşadık" dedi.
Ayşe Begüm Onbaşı bugün ise Trabzon'a giderek burada 11-18 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan dünyanın 3. büyük organizasyonu ISF GYMNASİADE 2016 Okul Sporları Olimpiyatları'na
Editör: TE Bilişim