MANİSA Kahveciler Odası yönetimi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla başladığı kadın üyelerini ziyaretlerini Anneler Günü kapsamında devam ettiriyor. 696 üyesi bulunan Manisa Kahveciler Odasında 96 kadın üyenin bulunduğunu kaydeden Oda Başkanı Mehmet Çetin, bu ziyaretlerin geleneksel hale geldiğini söyledi.
Türkiye Kahveciler Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Manisa Kahveciler Odası Başkanı Mehmet Çetin, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Özel Şehzade Mehmet Koleji karşısında Alaçatı Bahçesi adlı işyerini işleten 1 çocuk annesi Zeynep Taş'ı (40) ziyaret ederek Anneler Gününü kutladı.
Kadın üyelerine yapılan bu tür ziyaretlerini gelenek haline geldiğini ifade eden Başkan Çetin, "Bütün annelerin Anneler Gününü kutluyorum. İnşallah ülkemizde bu tür güzellikleri hep beraber kutlarız. Kadın elinin mesleğimize değmesinin iyi yönde katkıları var. Olumlu tepkiler alıyoruz. Kadınlar farkındalık oluşturuyor. Mekandaki güzellikler ortaya çıkıyor. İnşallah daha fazla kadın üyeyle hizmet vermeye devam edeceğiz" dedi.
İşletme sahibi Zehra Taş, normalde teknoloji işiyle uğraştıklarını kaydederek, "Ama hep bir kafemiz olsa, çay bahçesi olsa diye hayal kurardık. Geçen yıl burayı görünce yapabilir miyiz diye düşündüm. 17 Nisan'da burayı açtık. Neredeyse bir yıldır bu işi yapıyorum. Çok zor bir iş. Farklı bir sektörden geldiğim için biraz zorladı." diye konuştu.
"Kadın erkek diye bu dönemde ayırmamak lazım" diyen Zeynep Taş ise şunları kaydetti:
"Daha öncede ticaretten geldiğimiz için çok zorluk çekmedim ki hizmet sektörü bayanlara daha uygun bir meslek diye düşünüyorum. Ben tüm ev hanımlarına çok kızıyorum. Kadınları gömmüşüz evlere ondan sonra da niye toplumun bir kısmından verim alamıyoruz diyoruz. Mesela burada müşterilerimize sunduğumuz sarma ve böreklerimizi maharetli ev hanımlarımıza yaptırıyoruz biz. Evlerinde yapıp bize gönderiyorlar. Yani ev hanımları kesinlikle korkmasınlar. Zaten kadın girişimcileri devlet desteği de söz konusu şu an. O destekleri de kullansınlar. Sonra üzülecekler biz niye bu kadar zaman evde kaldık diye."
Editör: TE Bilişim