Kardeş ülkemiz Azerbaycan 30 yıldır Ermenistan tarafından işgal edilen Karabağ bölgesini kurtarmak için Ermenistan’a karşı gece gündüz savaşıyor. Büyük ilerleme kaydeden Azerbaycan Ordusunun yanındayız. İnşallah Karabağ toprakları tekrar Ermenistan işgalinden kurtulup Azerbaycan’la bütünleşmiş olur. Bayraklarının dalgalandığı mutlu günleri dört gözle bekliyoruz.

Salı günü Büyükşehir Belediyesinin Ekim ayı meclis toplantısı vardı. Hava yağışlı olduğu için gidemediğim meclis toplantısında gündem Azerbaycan olmuş. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün önce Hatay’daki PKK’nın yaktığı orman yangınını lanetlerken, Ermenistan’ın sivilleri hedef alan saldırıları da kınayarak “Ermenistan terör devletinin alçakça saldırısı sonucu şehit olan sivil soydaşlarımızı rahmetle anıyorum. Ateşkes şartlarını ihlal ederek köylerde sivilleri hedef alan işgalci Ermenistan, Azerbaycan ordusunun haklı mücadelesi sonrası ağır kayıplar yaşamış. Kahraman Azerbaycan ordusu 30 yıldır Ermenistan işgali altındaki Karabağ topraklarını temizlemeye başlamıştır. Bizler koşulsuz olarak kardeşimiz Azerbaycan’ın yanındayız. Karabağ’da Azerbaycan bayrağı yeniden dalgalanacaktır. Karabağ Türk’tür. Türk kalacaktır. Azerbaycan ordusuna inancımız sonsuzdur. Muzaffer olmaları için dualar ediyoruz” dedi.

Bizlerin de duaları Azerbaycan ordusuna. Karabağ dağlık bir bölge her tarafı mayınlarla kaplanmış. Azerbaycan ordusu tecrübeli komutanları ile az zayiatla bölgede ilerlemeye özen gösteriyor. Azerbaycan işgal edilen topraklarını kurtarmak için çalışırken, terörist Ermenistan ise Azerbaycan’ın sivil toplumların yaşadığı bölgelere bomba yağdırması Türkiye’de nefretle karşılanırken Ermenistan’ın savaş suçu işlemesine Avrupa ülkelerinden çıt çıkmaması ne kadar acı. Bir an önce sahada savaşı kazanması gerekiyor Azerbaycan’ın. Rusya ateşkes istedi. Ermeniler uymadı. 30 yıllık zulmün bitmesi için Azerbaycan Karabağ’da muzaffer ordusu ile ilerlemeye devam ediyor. Türkiye ve İsrail yanında.

2013 NİSAN’INDA BAKÜ’DEYDİM

Azerbaycan’ın bugünlerde Karabağ’da başarı ile muzaffer ordusu ile yürüttüğü kahraman savaş devam ederken ben dün geçmişe dönük hatıralarımın içinde Azerbaycan seyahati var mı bu ülkeyi görmüş müydüm diye düşünürken oğlum Gökhan aradı “Baba Azerbaycan’a 2013 yılının Nisan ayında Bakü’ye gitmişsin. Cumhurbaşkanı Aliyev’i Hüseyin Tanrıverdi ve heyeti ile ziyaret etmişsin” deyince “Doğru” diyerek Hasan Geriter’i aradım. “Başkan biz seninle ve eşinle birlikte Bakü’ye gittik hatırlıyor musun?” diye sordum. Araba kullanıyormuş “Gitmiş miydik?” dedi. “Hatıralarımda var. Vali Halil İbrahim Daşöz de vardı” sözlerime “Hatırladım” dedi Hasan Geriter. O zaman İl Genel Meclis Başkanlığı yapan “Olmazsa Olmaz” Hayrullah Solmaz’ı aradım. Sevgili dostuma sordum o da hatırlayınca 2013 Nisan ayında Bakü’de olduğum tescillendi. Hemen İbrahim Onaylı’yı aradım. Kendisi Ankara’daymış. Bakü seyahatini sordum “Beraber gittik” dedi. Sonra hatırladığım kadarıyla Azerbaycan’ın başkentinde dönemin Valisi Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Milletvekili dostum Hüseyin Tanrıverdi, Uğur Aydemir, Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, İbrahim Onaylı, Hasan Geriter, Ufuk Tanık, Kefaettin Öz, Erdinç Yumrukaya, Salim Eroğlu da vardı. Azerbaycan’a gidişim olay olmuştu. Ulupark’ta Sabahattin Kayhan ile sohbet ederken zaman geçmiş gece 02.30’da Hasan Geriter beni evin önünden alacak saat 02.00 oldu. Sabahattin Kayhan beni bırakmıyor. Zorla kurtardım kendimi hazırlanırken Hasan Geriter aradı. Biraz kendisini beklettim İzmir Havaalanına beraber gittik. Azerbaycan’ın başkentine indik. Güzel bir program yapıldığını hatırlıyoruz. Resmi gezileri tamamladık. Hava güzel ben Hasan Geriter ile Bakü’yü dolaşıyoruz Azerbaycan Milletvekilleri bize Karabağ’daki durumu anlatıyorlar. Kadın milletvekilinin gözlerinden yaşlar dökülüyordu.

Bakü’ye niye gittiğimizi tam öğrenmek istiyordum. O zaman seyahatte olan Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse’yi aradım. İyi ki de aramışım. Bakü gezisinin organizatörü Erdinç Karaköse’ymiş. O tarihlerde Bakü’de Turizm Fuarı varmış. Manisa’yı tanıtmak için fuara gitmişiz. Cumhurbaşkanı Aliyev fuarı gezerken Manisa standına uğramış. Biz de Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile tanışma fırsatını yakalamışız. Erdinç Karaköse bunları anlatırken Bakü gezintisini tam olarak çözmüş oldum. Sonra Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık’ı aradım. Kendisine Bakü seyahatini sordum. Ufuk kardeşim de anlatmaya başladı “Bakü’deki turizm fuarında Manisa Valimiz Halil İbrahim Daşöz ve heyetle birlikte Manisa’yı tanıttık. Manisa’nın başta mesiri olmak üzere bütün tarihi değerlerimizi tanıtma imkanı bulduk. Bakü’de bunun dışında turizm ve ekonomik anlamda gezintiler yaptık. Büyükelçimiz resepsiyonuna davet etti. Gittik. Kardeş Azerbaycan’ın Karabağ sorununu da o tarihlerde bize anlattılar” dedi. Güzel Azerbaycan kardeş Azerbaycan inancımız kahraman ordunuzun Karabağ’a Azerbaycan bayrağını dikeceğidir. Allah yardımcınız olsun.