Manisa medyasının Baba Nejat’ı, Nejat Tokbay’dır. Aydın Besen’in Hikmet Çetinkaya’nın Işık Ersan’ın Nurdoğan Özcan’ın Hayrullah Olcay, Tezer Omay, Devrim Avcı döneminin itibarlı Milliyet Gazetesinin Manisa temsilcisiydi. Benim ve Ali Filizkan’ın gazetecilik mesleğine yeni yeni adım attığımız yılların Baba Nejat’ı ile Haşim Ağar’ın Haber Gazetesi’nin köşe yazarı rahmetli Belediye Başkanı Adil Algül’ün 2. Dönem Belediye Meclis Üyesi Baba Nejat Manisa’dan Çandarlı’ya göç edince telefonla görüşmeye başladığımız dostumuzu, Pazartesi günü Aydın Besen, Ali Filizkan ve Mehmed Hakkı Özbayır ile birlikte ziyarete gitmeye karar verdik. Çandarlı programımı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Filizkan ve Aydın Besen yaptı. Söğütaltı kahvesinden hareket ettik. Mehmed Hakkı Özbayır’ı da yeni evinden alarak yola koyulduk. Kaptanımız Ali Filizkan Menemen’e yaklaşınca “Yeni otoban açıldı. Oradan gidelim” dedi. Daha önce gittiği belli olan Ali Filizkan jet hızıyla yeni açılan otobana girince bir tuhaf oldum. Levhalara bakıyorum. Eski Foça, Aliağa, Şakran ve Çandarlı’yı gösteriyor. Ali Filizkan’a “Bir dakika dur. Bu yolda fotoğraf çektirelim” dedim. Mehmed Hakkı Özbayır telefonu ile yeni otobandaki görüntümüzü çekti.

Aydın Besen “Görüyor musunuz. Bakın ne yol yapmış bu iktidar. Söğütaltındaki bazı münafıklar görsün. Ondan sonra konuşsun” dedi. Gerçekten Aydın Besen haklı. Bir saat sürmedi Ali Filizkan’ın kaptanlığındaki yolculuğumuz Çandarlı’ya. 20 yıldır buralara gelmemiştim. Dostumuz meslek duayenlerimizden Baba Nejat Tokbay deniz kenarında bizi bekliyor. Önce bir kucaklaştık dostumuzla. Maşallah sağlığı yerinde sayılır. “Çay içelim” dedi Baba Nejat. Ben “Baba Nejat bırak çayları balıkları alalım oturalım eski günleri yad edelim. Bak sana Olay Gazetesini getirdim. Manisa haberlerini oku” dedim. Baba Nejat ile balık haline gittik. Ali Filizkan ve Aydın Besen’e “ Ben kalamar ve barbun yerim sizler neyi tercih ederseniz edin.” Dedim. Baba Nejat artık yaz kış Çandarlı’da olunca herkesi tanıyor. Bizi aldı “Manisa Lider Apo’nun Yeri’ne” götürdü. Baba Nejat “Sülo gel” diye çağırdığı kişi Adalet Partisi ve Doğru Yol Partisinde Ümit Canuyar ve Ersan Atılgan ile siyaset yaptığımız Süleyman Savaşır çıkmasın mı? Bir sevindim bir sevindim, sormayın. Süleyman ile sarmaş dolaş olduk. Masamızı hazırlamışlar. Süleyman Savaşır “ Apo Lider buranın sahibi Manisalı” dedi. Apo Lider de Alaybey’e giderken dere kenarında benim eski oturduğum eve yakın yerde kasap dükkanı varmış. Şimdi Çandarlı’da denize sıfır restoranı var. Apo “Ertuğrul Abimi tanıyorum” dedi. Önce benim kalamar ve barbunlar geldi. Hava güzeldi. Süleyman Savaşır ile eski siyaset günlerimizi Ali Filizkan ile konuştuk. Baba Nejat’ın Aydın Besen’le Işık Gazetesi’nde o yıllardaki muhteşem haberlerden bahsettik. Gençken 1968 yıllarında aralarına girmek için çok çalıştığım Aydın Besen Nejat Tokbay, Hikmet Çetinkaya ve Işık Ersan Manisa’dan yetişen ve ulusal medyada önemli yerlere gelmişlerdi. Baba Nejat ve ben Ali Filizken Manisa’yı tercih etmiştik. Hiç de pişman değiliz.

Çandarlı’da Baba Nejat, Ali Filizkan, Aydın Besen, Mehmed Hakkı Özbayır ve bana Manisa Lider 45 Apo’nun yerinde sonbaharın güzel bir gününde keyifli bir ortamda zamanın nasıl geçtiğini anlayamadık. Baba Nejat Çandarlı’da böyle bir gün geçirttiği için dostlarım Aydın Besen, Ali Filizkan, Mehmed Hakkı Özbayır ve ben teşekkür ederiz. Ayrıca Süleyman Savaşır ve Apo Lider’e güzel hizmetlerinden dolayı da teşekkürler. Manisalılar Çandarlı’ya balık yemeye ve et çeşitlerini yemeye gitmeye karar verdiğinizde Manisa Lider 45 Apo’nun yerine uğrayın. Hizmetinden memnun kalacaksınız.