Pazartesi günü Manisa hareketliydi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Manisa Valiliği görevine atanan Batman Valisi Ahmet Deniz görevine başlamak üzere Manisa’ya geliyordu. Gelişi saat 13.00 sıralarıydı. Kalktım gittim. Aloğlu Giyim mağazasının önüne oturdum. Mehmet Aloğlu geldi.

Sonra Vali beyin gelmesi yakınlaşınca vilayetin önündeki karşılama töreninde sıraya girdim. Yeni Valimiz Ahmet Deniz ve eşi Olcay Hanım ile birlikte karşılamaya katılanların ellerini sıktı. Daha sonra törene katılan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, mimar başkan danışmanı Atilla Efendioğlu ve Bilal Demir’le ben birer kahve içtik. Başkan Ömer Faruk Çelik törene AK Parti il binasından geliyordu. Üç dönem Manisa milletvekilliği yapan Recai Berber, AK Parti’den büyükşehir belediye başkan aday adaylığını açıklıyordu.

Başkan Çelik’e “Büyükşehir için Recai Berber’den başka aday adaylığını açıklayan oldu mu?” diye sordum.Şehzadeler Belediye Başkanı Çelik, “Selçuk Özdağ Pazartesi günü için Ankara’dan müracaatını yapıyor. Cuma günü de Manisa’da aday adaylığını açıklayacak” dedi. Bu arada eski il başkanlarından ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Avukat Zülfikar Gürcan da Yunus Emre Belediye başkan aday adayı olarak müracaatını yaptı. Şu anda AK Parti’de en çok belediye başkanlığı için müracaat yapılan yer.

Turgutlu ilçesi eski başkan Serhat Orhan da adaylık müracaatında bulundu. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’le Anemon yurdunun yanındaki kafede kahvelerimizi yudumlarken hafta sonu CHP Grup Başkan Vekili Manisa Milletvekili Özgür Özel’in kendisini ziyarete geldiğini söyledi. Sayıştay raporu ile ilgili değerlendirmeyi birlikte yaptıklarını Şehzadeler Belediyesi’nin bu konuda bir kusurunun olmadığını ifade ettiğini bana söyledi. Özgür Özel Sayıştay’ın CHP belediyeleri ile ilgili raporlarını da baksın okusun, ondan sonra hareket etsin derim.

Siyasette acun hareketler kimseye fayda getirmez. Özgür Özel CHP’nin değerli bir milletvekili ve grup başkan vekili. Her zaman kendisini diğerlerinden ayrı tutmuşumdur. Ancak, daha dikkatli hareket etmesini kendisini tecrübeli gazeteci ve siyasetçi olarak kendisine tavsiye ederim.