Mehmet Akif Ersoy, Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum’la yaptığı yayınlar sonrasında gündemden düşmüyor. Gazeteci Mehmet Akif Ersoy kimdir? Ünlü spiker hakkında tüm merak edilenleri yanıtladık…

Gazeteci Mehmet Akif Ersoy Kimdir?

Türk televizyonlarının tanıdık simalarından Mehmet Akif Ersoy gazeteci, yazar, muhabir ve belgesel yönetmenidir.

Manisa’da mahalle halkı eyleme kalktı! Manisa’da mahalle halkı eyleme kalktı!

Mehmet Akif Ersoy lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin Halkla İlişkiler bölümünde tamamlamıştır. Üniversite eğitiminin ardından 2009 yılında haber sektörüne adım atmıştır.

İstiklal Marşı’mızın şairiyle aynı isme sahip olduğundan gazeteci Mehmet Akif Ersoy kimin torunu sorusu çokça araştırılmaktadır. Ancak bu ikilinin herhangi bir akrabalık ilişkisi bulunmamaktadır.

Gazeteci Mehmet Akif Ersoy Twitter (X) hesabını @ersoyakif1 adıyla aktif olarak kullanmaktadır. Gazetecinin bu platformda yaklaşık 850 bin takipçisi vardır.

Öneri: Mehmet Akif Ersoy’un İmamoğlu’na karşı tavrı sosyal medyada gündem oldu!

Gazeteci Mehmet Akif Ersoy Kimdir 7

Mehmet Akif Ersoy Nereli? Kaç Yaşında?

Gazeteci Mehmet Akif Ersoy kimdir ve nereli soruları sıklıkla merak ediliyor. Mehmet Akif Ersoy 8 Ocak 1985 tarihinde doğmuş olup, günümüzde 39 yaşındadır.

İstanbul’da dünyaya gelen gazetecinin aslen İstanbullu olduğu bilinmektedir. Mehmet Akif Ersoy’un babası da kendisi gibi gazetecidir.

Gazeteci Mehmet Akif Ersoy Kimdir 3

Gazeteci Mehmet Akif Ersoy’un Kariyeri

Mehmet Akif Ersoy gazeteci olarak ilk görevini 6 News kanalında almıştır. 2010 yılında TRT televizyonlarına geçmiştir. Ersoy Arapça bilmesi nedeniyle Libya, Yemen, Şam ve Erbil gibi birçok bölgede savaş muhabirliği yapmıştır.

Mehmet Akif Ersoy 2012 senesinde Muammer Kaddafi’nin ölümünden önceki son röportajını gerçekleştirmiştir. Bu röportajın ardından Gazeteci Mehmet Akif Ersoy dünya genelinde ün salmıştır.

İlerleyen yıllarda TRT İstanbul Bölge Müdür Yardımcısı, belgesel yönetmeni, Diyanet İşleri Başkan Müşaviri, genel yayın yönetmeni gibi birçok görev üstlenmiştir.

2017 yılından bu yana Habertürk kanalında muhabir olarak çalışmaktadır. Mehmet Akif Ersoy 2024 yılında kariyerine Habertürk’te devam etmektedir.

Spiker Mehmet Akif Ersoy’un Çalıştığı Kanallar

Gazeteci Mehmet Akif Ersoy kimdir sorusunun yanında çalıştığı kanallar da merak ediliyor. Muhabir ve haber spikeri Mehmet Akif Ersoy 2009 yılından bu yana farklı kanallarda görev almıştır.

Gazeteci Mehmet Akif Ersoy hangi kanalda çalıştı sorusunun yanıtı aşağıdaki gibidir:

  • 6 News (Muhabir)
  • TRT Türk Addis Ababa (Etiyopya Temsilcisi)
  • TRT Türk (Libya, Yemen, Şam ve Irak Muhabiri)
  • TRT Mısır (Kahire Temsilcisi)
  • TRT Arapça (Koordinatör Yardımcılığı)
  • TRT (Bölge Müdür Yardımcısı)
  • Zenga Zenga (Kaddafi Belgeseli)
  • Habertürk TV (Sunucu ve Spiker)

Gazeteci Mehmet Akif Ersoy’un Kitapları

Mehmet Akif Ersoy 2017 yılında Tünel-Gazze’de Yaşamak adlı bir kitap yazmıştır. Bu kitapta Gazze’de gazetecilik yaptığı süreci ve yaşadıklarını anlatmıştır.

Gazeteci Mehmet Akif Ersoy Kimdir 4

Habertürk Muhabiri Mehmet Akif Ersoy Evli Mi?

Muhabir Mehmet Akif Ersoy 2022 yılında kendisi gibi gazeteci ve spiker olan Pınar Erbaş ile evlenmiştir. Çift Sait Halim Paşa Yalısı’nda dünyaevine girmiştir.

2023 yılında boşanacakları konuşulan çift halen birliktedir. Gazeteci Mehmet Akif Ersoy’un çocuğu olmadığı bilinmektedir.

Pınar Erbaş Kimdir?

Gazeteci Mehmet Akif Ersoy’un eski eşi Pınar Erbaş kim olduğu sıklıkla araştırılıyor. Spiker Pınar Erbaş 1987 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir.

Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olmuş ve habercilik sektörüne adım atmıştır. İlk olarak Habertürk TV’de çalışan Erbaş, 2013 yılından beri Show TV’de çalışmaktadır.

Show TV Ana Haber Spikeri Pınar Erbaş’ın yayınlanan iki kitabı bulunmaktadır. Mizah içerikli metinler yazan Pınar Erbaş’ın kitapları İnek Möli Asla Unutmaz ve Tavuk Rola Şarkı Söylemek İstiyor ismindedir.

Muhabir: Özkan Çelik