Geçen hafta milli maç arası vardı. Artık ülke olarak gururlanacağımız bir milli takım var. Şenol Güneş’in gelmesi ile adeta milli takımda ‘Güneş’ açtı. Şenol Güneş ne zaman milli takıma gelse başarıyı da beraberinde getirdi. Yeni bir jenerasyonla çok başarılı işler yaptık. Lucescu ile başlayan milli takımda ki yenilenme süreci Şenol Güneş’in gelmesi ile tavan yaptı. Pırıl pırıl gençlerimiz grup elemelerinde dünya şampiyonu Fransa’ya kafa tuttu. Senelerdir zorlandığımız İzlanda’yı geride bıraktık. Euro 2020 biletini cebimize koyduk. Milli takımızın rakipleri 30 Kasım’da yapılacak kura çekimi sonrası belli olacak. Romanya Bükreş’te yapılacak kura çekiminde inşallah güzel bir gruba düşeriz. Genç ve yetenekli bir takımımız var. Savunma hattımız çok üst seviyede. Baktığımızda kadromuzda ki çoğu oyuncumuz Avrupa’nın prestijli takımlarında başarı ile boy gösteriyor. TFF 1.Lig’den direk olarak Fransa’nın Lille takımına transfer olan Zeki bile şu an sağ bek bölgesinde Avrupa’nın gözde oyuncuları arasında. Yedek kalecimiz Uğurcan’a İngiltere’nin dev takımları talip. Artık Avrupa’ya oyuncu ihraç eden bir ülke haline geldik. Bu tabloda milli takımımızın başarısına yansıdı. Şenol Güneş’in birleştirici gücü ve sağladığı aile ortamı ile Milli takıma huzur geldi. Huzur gelince başarı geldi. Ben bu Milli takımdan çok umutluyum. EURO 2020’de en azından yarı final oynayacağımızı düşünüyorum. Ama ülke olarak bu birlikteliğimizi korumamız lazım. Hıncal Uluç’a çok büyük saygım vardır. Üstad bir gazetecidir. Ama Şenol Güneş’e haksızlık yapıyor. Korkak diyor. İzlanda maçında milli takım korkak bir futbol oynadı ama sonucu almak için bu gerekiyordu. Bu takım Şenol Güneş liderliğinde iyi sonuçlar alçaktır. Bu takıma hep birlikte destek olmalıyız. Kulüp takımlarımızın hali ortada. Ne varsa bu milli takımda var diyorum ben.

YABANCI SERBESTLİĞİ KALİTEYİ ARTTIRDI

Yabancı oyuncular arasında ülkemizde çuvalla para alıp yan gelip yatanlar var. Bu sene Falcao’da olduğu gibi. Ama gelen yabancıların forma rekabetini arttırdığı da ortada. Şimdi yabancı sayısını düşürmek istiyor federasyon. Bana kalırsa kendi ayaklarına sıkarlar. Türk oyuncu formam garanti mantığı ile oynarsa kendini geliştirmiyor. Bakın Ozan Tufan’a  son iki senede kendini nasıl geliştirdi. Merih diye bir çocuk çıktı adeta hırsından topu yiyecek. Çağlar İngiltere’de yılın defans oyuncusu olma yolunda ilerliyor. Yani yabancı oyuncuların gelmesi ülkemizde ki rekabeti arttırdı ve kaliteyi getirdi. Ben oyuncunun yabancısı yerlisi olduğunu düşünmüyorum. İyi oyuncu formayı kapar. Rekabet her zaman iyidir. Yasaklar ile bir noktaya varamayız.

MANİSA FK 2022’YE OYUNCU YOLLAYABİLİR

Milli takımımızdan bahsetmişken Manisa FK hem lig de fırtına gibi esiyor hem de son yıllarda alt yapıya yaptığı yatırımların meyvesini yavaşta olsa almaya başlıyor. Manisa FK alt yaş kategorileri Milli takımımıza oyuncu gönderiyor. Yetenekli isimler var. Ben 2022,2024’de düzenlenecek turnuvalara katılırsak Manisa FK alt yapısından yetişen bir ismin Milli takımda forma giyeceğini düşünüyorum. Alt yapıya yatırım yapan uzun vadede kazanır.