UNESCO’nun Dünya Somut Olmayan Kültürel Miras Listesinde yer alan 479, Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, görkemli bir şekilde sona erdi. Bu yıl da renkli görüntülere sahne olan festivali tamamlamış olduk.

Sultan Camii’nin kubbe ve minarelerinden halka saçılan Mesir Macunu törenini bu yıl rahatça izleyebildim. Yurt dışından ülkelerini temsilen gelen folklor ekiplerini izlerken hayran kaldıklarım da oldu. Sri Lanka ekibi sempatik hareketleriyle Mesir Festivali’ne renk kattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün önce vatandaşlara Mesir Macunu saçtı, sonra da Hatuniye Camii’nin kubbelerindeki hocaların saçtığı şifalı Mesir Macunu kapmak için çaba harcadı.

Vali Ahmet Deniz eşi Olcay Hanım, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün eşi Şeyda Hanım ile birlikte bol bol fotoğraf çektirdi. Ben bu sene festival boyunca hiçbir konsere katılamadım. Pazar günü Başkan Cengiz Ergün’le Serkan Kaya’nın konserinin izleme rekoru kırdığını öğrendim. Ben Serkan Kaya’nın ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ dizisinde bir şarkısını dinlemiştim. Aynen bana İbrahim Tatlıses’in gençlik yıllarını hatırlatıyor.

 Bir Mesir Festivali’ni daha geride bıraktık. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.