Komedi filmleri, izleyicilerin keyif aldığı bir tür olarak öne çıkar. Türk sinemasında da komedi filmlerinin ayrı bir yeri vardır. Bu nedenle yerli sinemamızda birçok örneği bulunur.

Yerli komedi filmleri genellikle günlük yaşamın absürt yanlarını, toplumsal konuları ele alır. İzleyiciyi karakterler ya da olaylar üzerinden güldürmeyi amaçlar. Bu yönüyle, günlük yaşamın dertlerini unutup keyifli vakit geçirilmesine alan açar.

En İyi 10 Yerli Komedi Filmi

En Iyi Yerli Komedi Filmleri (1)

İzlerken sıkılmayacağınız, bolca kahkaha vaat eden Türk yapımı 10 komedi filmini sizler için derledik!

1.  Aile Arasında (2017)

En Iyi Yerli Komedi Filmleri1

2017 yılında vizyona giren Aile Arasında, Türk sinemasının en çok izlenen komedi filmleri arasında yer alıyor. Yönetmen koltuğunda Ozan Açıktan’ın oturduğu filmin senaryosunu ise Gülse Birsel kaleme aldı.

Fikret, 21 yıllık eşi tarafından terk edilmiştir. Komik bir tesadüf eseri Solmaz ile tanışır. Solmaz’ın kızı Zeynep, sevgilisinden evlilik teklifi alır. Ancak babası hakkında sevgilisine yalan söylemiştir.

Fikret, kız isteme merasiminde Zeynep’in babası rolünü yapmayı kabul eder. Başlangıçta aile arasında yapılacak nikah, büyük bir düğüne dönüşür. Fikret bu sorumluluğun altından kalkabilecek midir?

İzleyenlerin çok sevdiği film, ailece izlenecek komedi filmlerinden biridir.

2. Ölümlü Dünya (2018)

En Iyi Yerli Komedi Filmleri2

Ölümlü Dünya filmi, 2018 yılında vizyona girmiştir. Yönetmenliğini Ali Atay’ın üstlendiği film, absürt komedi türünün başarılı örneklerinden. Bu yüzden yerli komedi filmi izleyecekseniz Ölümlü Dünya’ya bir şans verebilirsiniz.

Film, nesillerdir Haydarpaşa Garı’ndaki bir lokantayı işleten Mermer Ailesi’nin hikayesini konu alıyor. Anadolu Tat adındaki bu işletmenin sahibi, sekiz kişiden oluşan geniş bir ailedir.

Dışarıdan bakınca normal bir hayatları varmış gibi görünen aile, aslında kiralık katildir. Ve uluslararası bir suç çetesinin işlerini halletmektedirler. Ancak bu suç çetesiyle ters düşerler ve işler karışır.

Ailece İzlenecek Filmler: En İyi 12 Aile Filmi! Ailece İzlenecek Filmler: En İyi 12 Aile Filmi!

Film, ailenin bu suç örgütünden kaçmaya çalışırken yaşadığı komik olayları konu alıyor. Ölümlü Dünya, yerli komedi filmleri Netflix listesinde de mevcut.

3. G.O.R.A (2004)

En Iyi Yerli Komedi Filmleri3

En iyi türk komedi filmi hangisi diye sorulduğunda en çok verilen cevaplardan biriyse  G.O.R.A. Günümüzde hala çok izlenen film, 2004 yılında gösterime girdi. Senaryosunu Cem Yılmaz’ın yazdığı filmi Ömer Faruk Sorak çekmiştir.

İstanbul’da bir halı satıcısı olan Arif, uzaylılar tarafından G.O.R.A gezegenine kaçırılır. Orada kendisi gibi kaçırılan başka insanlar da vardır.  Arif’in kaçma planları yapmasıyla başlayan hikaye, G.O.R.A’da aşkı ve arkadaşlığı bulmasıyla devam eder.

Filmin başrollerini Cem Yılmaz, Özge Özberk, Ozan Güven ve Şafak Sezer paylaşıyor. 

4. Her Şey Çok Güzel Olacak (1998)

En Iyi Yerli Komedi Filmleri8

En iyi Türk komedi filmleri listesinde sırada oldukça eski bir film var. Başrollerinde Cem Yılmaz ve Mazhar Alanson’u gördüğümüz film, 1998 yapımı.

Altan, girdiği bir kavgada yıllardır görmediği kardeşi Nuri’yle karşılaşır. Nuri’nin çalıştığı yerin deposunu yıllardır açmak istediği bar için para kaynağı olarak görür. Sinsi hesaplar peşinde olan Altan, farkında Nuri’yi de tehlikeli işlerin içine sürükleyecektir.

5. Recep İvedik 5 (2017)

En Iyi Yerli Komedi Filmleri4

Recep İvedik filmleri, Türk komedi filmleri arasında en sevilen serilerden. Recep İvedik adlı karakterin absürd maceralarını konu alan film serisi, gişe rekorları kırıyor.

Recep, yeni vefat eden arkadaşı Şoför İsmet’in yarım kalan işini tamamlamak ister. Milli sporculardan oluşan ekibi Üsküp’e götürecektir. Ancak beklenmedik şekilde kendini uluslararası bir spor müsabakasında ülkesini temsil ederken bulur.

Filmin yönetmenliğini Togan Gökbahar üstlenmiş, Şahan Gökbahar ise senaryosunu yazmıştır.

6. Düğün Dernek (2013)

En Iyi Yerli Komedi Filmleri5

Başrollerini Ahmet Kural ve Murat Cemcir’in paylaştığı film, 2013 yılında vizyona girmiştir. Düğün Dernek, Türkiye’de son otuz yılın en çok izlenen filmleri arasındadır.

Tarık, Sivas’ın Esenyurt köyünde yaşamaktadır. Tarık’ın Letonya’da çalışırken Marika adında bir kızla ilişkisi olmuştur. Tarık, Marika ile evlenmek istemektedir ve bunun için işe koyulur. Ancak düğün gecesi beklenmedik olaylar yaşanır.

IMDb en iyi yerli komedi filmleri listesinde yer alan filmin bir devam filmi de bulunuyor.

7. Pardon (2005)

En Iyi Yerli Komedi Filmleri10

Senaryosu Ferhan Şensoy tarafından film, 2005 yılında vizyona girmiştir. Türk komedi filmleri arasında hatırı sayılır bir yeri vardır. Hangi Türk komedi filmini izlemeliyim diye düşünüyorsanız, Pardon güzel bir seçenek olabilir.

Muzaffer, İbrahim ve Aydın çok yakın arkadaştır. İbrahim resmi üniformalı birini gördüğünde çok gerilen biridir. Bir gün resmi üniformalı biriyle karşılaşır ve kaçmaya başlar.

İbrahim ve arkadaşları birden kaçmaya başladığı için polis onlardan şüphelenir. Üçünü de hapse atar. Suçsuz yere hapse giren arkadaşlar ancak altı yıl sonra serbest kalabilecektir

8. Eltilerin Savaşı (2020)

En Iyi Yerli Komedi Filmleri6

Başrollerini Gupse Özay ve Merve Dizdar’ın paylaştığı Eltilerin Savaşı, 2020 yılında vizyona girdi.

Eltilerin Savaşı, iki elti olan Sultan ve Gizem arasında yaşanan rekabeti konu alıyor. Bu rekabet, eşleri Selim ve Fatih’i de etkileyince aralarında “kim daha iyi gelin” savaşı başlıyor.

İkili arasında yaşanan çekişmeli olaylar bir süre sonra yerini tatlı bir rekabete bırakıyor. Eltilerin Savaşı filmi de yerli komedi türünün en iyi örneklerinden.

Eltilerin Savaşı filmi, aile komedi filmleri kategorisine örnek verilebilir. Yani rahatlıkla ailenizle birlikte izleyebilirsiniz.

9. Organize İşler (2005)

En Iyi Yerli Komedi Filmleri7

2005 yılında vizyona giren Organize İşler, en iyi yerli komedi filmleri dendiğinde akla ilk gelen filmlerden.

Başrollerini Yılmaz Erdoğan, Tolga Çevik ve Demet Akbağ’ın paylaştığı film, bir dolandırıcılık hikayesini konu alıyor.

Asım zeki bir adamdır. Ancak zekasını kurduğu çetesiyle birlikte araba çalıp satma işinde kullanır. Her seferinde farklı bir tezgah kuran çetenin yeni üyesiyse suç dünyasından bir haber olan sıradan bir adamdır.

10. Aykut Enişte (2019)

En Iyi Yerli Komedi Filmleri9

Komedi olarak ne izlemeli diye düşünüyorsanız sırada yine çok sevilen bir film var. Aykut Enişte filmi 2019 yılında vizyona girmiştir. Türkiye’deki yerli komedi filmleri arasında beğenilen bir filmdir.

Film, yalnızlığından şikayetçi olan ve aile kurmak isteyen Aykut’un hikayesini konu alır. Dükkanına hırsız girdiği için elindeki her şeyi kaybetmiştir. Bir gün sigortadan Gülşah adında bir kadın gelir ve ondan bir iyilik ister. Bunun sonuncunda hayatı değişecektir.

Muhabir: Özkan Çelik