Galatasaray her zaman olduğu gibi Manisa 19 Mayıs Stadı'nda Akhisar Belediyespor'u 3-1 yendi. Karabük karşısındaki Galatasaray'ı Akhisar'ın yeneceğini iddia etmiş, benim gönül verdiğim sarı kırmızılı takımın bu sezon hayal kırıklığı yaşatacağını yazmıştım. Geçen hafta içinde Valimiz Mustafa Hakan Güvençer'in Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Faruk Özlü için verdiği yemekte Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya ile otururken yan masada Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı'yı görmüş, yanına giderek, "Başkan, bu hafta yenin artık bu Galatasaray'ı" demiştim. Başkan Hızlı da, "Şansımız gitmiyor, ama İnşallah yeneriz" demişti.
ASLAN İKİNCİ YARIDA KÜKREMİŞ
Maç günü bildiğiniz gibi Bodrum'a gitmiştim. Sümer Oral ve Yavuz Donat ile beraber olduğumda Akhisar Belediyespor-Galatasaray oynuyordu. Maçın başında Akhisar'ın gol attığını öğrenince Sümer abime, "Bu Galatasaray, bu yıl bizi çok üzecek" demiştim. Sonra bildiğiniz gibi benim beğenmediğim, umut bağlamadığım Aslan Manisa'da, özellikle ikinci yarıda kükremiş ve maçı kazanmış.
HERKES ASLAN'I BEĞENİYOR
Pazar günü Söğütaltı Kahvesi'nde otururken yanımda Aydın Besen vardı, maçı izlemiş, Galatasaray'ı beğendiğini ifade etti. Oğlum Gökhan da ikinci yarıda Akhisar karşısında Galatasaray'ın çok iyi oynadığını, kaleci Muslera'nın ilk yarıda çok güzel kurtarışlar yaparak maçın kazanılmasında büyük rol oynadığını söyledi. Aynı şeyleri Manisaspor'un Vestel arması ile Süper Lig'de mücadele ettiği yıllarda futbol şubesinde görev alan Erdal Türek de söylüyor ve Aslan'ı beğendiğini ifade ediyor. Kendi kendime, "Güzel bir Galatasaray'ı izleyememişim" dedim.
O ŞİMDİ LİDER!
Maçtan sonra Akhisar'ın başarılı hocası Cihat Aslan da, "Skoru bulduk, ama kaleci Muslera'yı geçemedik. Muslera bu ligin dengesini bozuyor. Bizim kaderimizde Galatasaray'ı yenememe durumu var" diyor. Büyüklerimiz her zaman bize, bir takımın başarılı olması, atanı ve tutanı olması gerektiğini öğrettiler. Galatasaray da ligin iki maçında kaleci Muslera ile her topu tutuyor, ileride ise atanı olunca Karabükspor ve Akhisar Belediyespor ile yaptığı iki maçı kazanıyor, 6 puanla ligin lideri oluyor.
MUSLERA GİBİSİ YOK…
Bir hafta önce Beşiktaş başarılıydı, Konya'da takıldı. Fenerbahçe kendi sahasında Kayseri ile berabere kaldı. Konya maçında 4 gol, Fener maçında 6 gol var. Hem Beşiktaş'ın, hem Fener'in kalesinde Muslera gibi top tutucuları olmadığı için maçı kazanamıyorlar. Hele Fener, güçlü kadrosuna rağmen Kayseri'ye yenilmekten son anda kurtuluyor.
Daha ligin başındayız… Çok sürprizli sonuçlarla karşılaşacağımız görünüyor. Galatasaray hala transfer çalışmalarını sürdürüyor. Erdal Türek, "Nereden para buluyorlar?" diye bana sorduğunda, ben de bilmediğimi söyledim.