MANİSA Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'ndan bu yıl mezun olan 300 öğrenci, sevincini düzenlenen törende kep fırlatarak yaşadı.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ndeki törene, Celal bayar Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Elvan Sayıt Bilgin, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Kilimcioğlu, Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende okul birincilikle bitiren Gülay Güven, mezun öğrenciler adına konuşma yaptı.

CBÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Turan Gündüz törendeki konuşmasında 8 programda 925 öğrenciye eğitim verdiklerini belirterek, bunlardan 300'ünün mezun olduğunu söyledi. Prof. Dr. Gündüz, mezun olan öğrencileer de seslenerek, "Manisa CBÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olarak görevimiz; sağlık sektörünün gereksinim duyduğu bilgi, beceri ve donanıma sahip, çağdaş, akılcı, ekip çalışmasına yatkın sağlık teknikerleri yetiştirmektir. Bilimselliğin yanı sıra insan doğasında var olan sevgi, saygı, hoşgörü, yardımlaşma ve sabır sizlerin mesleklerinde daha da önem arz etmektedir. Bugün sizin için çok farklı bir anlam taşıyor. Yaşamınızın bir dönemini kapatıyor ve ondan aldığınız güçle bir başka dönemin başlangıcını yapıyorsunuz. Yaşamdan, zorluklardan ve çok çalışmaktan korkmayın. Dürüst, ahlaklı, kendini bilen ve kendine güvenen meslek sahibi gençler olarak sizlerin sağlık sektöründe ülkemiz ve insanlık için çok şeyler yapabileceğinizi biliyor ve sizlere güveniyoruz. Hayatınızın bu yeni döneminde okul yılları tatlı bir anı olarak kalırken, asıl zorlu ve bütünlemesi olmayan hayat sınavında sizlere başarılar diliyoruz. Yolunuz, bahtınız açık olsun. Hepinize bundan sonraki yaşamınızda sağlık, mutluluk ve başarılar diliyor, aramıza hoşgeldiniz diyorum" diye konuştu.

Meslek andının okunmasının ardından Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Birincisi Gülay Güven, ikinci Ersin Bayram ve üçüncü GülenderEnver Şahin'ev plaket ve mezuniyet belgeleri takdim edildi.

Mezuniyet töreni, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisinin ardından, keplerin havaya atılmasıyla sona erdi.
Editör: TE Bilişim