16-19 Kasım 2016 tarihlerinde restorasyon, renovasyon ve kültür mirasını koruma teması ile düzenlenecek olan Yapex Fuarı'nda Manisa Büyükşehir Belediyesi de projeleriyle fuarda yer alacak.
Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı işbirliği ile düzenlenen Yapex Yapı Fuarı 16-19 Kasım tarihlerinde Antalya Expo Center'da ziyaretçilerine kapılarını açıyor. Türkiye'de restorasyon, renovasyon ve kültür mirasını koruma teması ile düzenlenecek tek fuar olan Yapex'te, Manisa Büyükşehir Belediyesi de tarihe ışık tutan projeleriyle yer alacak.
Yapex Fuar'ında yapı restorasyon ve tadilatları ile kültür mirasını oluşturan eski ve yakın dönem mimari eserlerin geleceğe aktarılması için çalışmalar yapan tüm yatırımcı, projeci ve üretici unsurların da bir araya geleceğinin altını çizen Manisa Büyükşehir Belediyesi Tarihi Sosyal ve Kültürel Projeler Şube Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada, "Gölmarmara Halime Hatun Külliyesi'nden, dokusu ve eşsiz mimarisiyle kültür dünyasına armağan edilen Kula evlerine, Alaşehir Bakkal Şükrü Evi'nden Turgutlu Eski Belediye Binası'na kadar bir çok tarihi yapıyı gelecek kuşaklara taşımak adına Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak önemli çalışmalara imza atıyoruz. Bu anlamda restorasyon çalışmasını tamamlayarak gün yüzüne çıkardığımız tarihi yapılarımız ile restorasyon çalışmasına başlayacağımız bir çok projemizle Yapex Yapı Fuarı'nda biz de yer alacağız" ifadelerinde bulunuldu.
Editör: TE Bilişim