Giritligil Otel'de baro başkanlığına tekrar aday olduğunu duyurmak için düzenlediği toplantıdan sonra konuşan Arslan, darbe girişimi sonrası yürütülen soruşturmalarda gözaltıların veya tutuklamaların titizlikle yürütülmesi gerektiğinin altını çizdi. Soruşturmaların cadı avına dönüşmesi gerektiğini vurgulayan Arslan, "Burada gerçek suçlular ile suçlu olmayanlar ayrılmalı. Bu ayrıma çok dikkat edilmeli. Çünkü bu ayrıma çok dikkat göstermediğimiz zaman ileride dönüşü olmayan mağduriyetler söz konusu olur" diye konuştu.

"HAKLI İLE HAKSIZ AYRIMI TİTİZ YAPILMALI"

Gözaltındaki 12 avukatın gözaltı süreçlerinin hızlı ve adil bir şekilde olması gerektiğini söyleyen Baro Başkanı Arslan, "Deliller nedir, ne değildir şu anda bunları bilmek mümkün değil. Burada haklı ve haksızın ayrımı yapılması noktasında çok titiz davranılmasını istiyoruz. Bu tür gözaltılar da tutuklanmakta söz konusu. Fakat biliyoruz ki tutuklanma her zaman için tutukladığınız kişi suçsuzsa ve ilerde beraat etmesi söz konusu ise dönüşü imkansız mağduriyetlere neden olacaktır. Bu anlamda da sorgunun ve soruşturma evlerinin titizlikle yürütülmesi gerekir" diye konuştu.

GÖZALTI SÜRECİNDE GEREKENLERİ ANLATTI

Baro Başkanı Arslan, FETÖ soruşturması çerçevesinde gözaltına alınanların savunmaları yapan veya yapacak olan avukatların FETÖ'cü olarak özdeşleştirilmemesi gerektiğinin de altını çizdi. Gözaltındaki avukatların süreçlerine de değinen Arslan, "İlerleyen aşamada bu kişilerin ifadeleri alınırken, sorguları yapılırken, mahkemeye de sorgulamaları yapılırken eğer avukat bulundurulmazsa, zorluk çıkarılır ve sorun yaşanırsa ileride Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde tazminatlarla karşı karşıya kalmasına sebep olabilir. Ancak bu zamana kadar yaşanan gözaltılar da böyle sorun yaşamadık. Avukatlarımızın sürece rahat katılımlarının sağlanması için herhangi bir sorunun ve psikolojik baskının yapılacağını sanmıyoruz. Manisa'da şu an bir baskı yok. Gözaltına alınan arkadaşlarımızın ya kendi tercih ettikleri avukatlar aracılığıyla ya da bizim baromuz görevlendireceği avukatlarımızın eşliğinde ifadeleri alınacaktır. Sistemden biz sırayla gerekli görevlendirmeleri yaparız. Herkesin savunmaya ihtiyacı vardır. Ceza yasasına göre ise ifadelerin avukatlar aracılığıyla alınması gerekir" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim