Kış mevsiminin gelmesine kısa bir zaman kaldı. Kış aylarında yakılması muhtemel kömürler ve kalorifer kullanımı hakkında bilgi veren Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Nurettin Aytekin, vatandaşlara önemli püf noktaları gösterdi.
KÖMÜRÜN KAYNAĞI ÖNEMLİ
Kentte ısınmadan kaynaklı hava kirliliğinin önlenmesi ve en aza indirilmesi amacıyla katı yakıt kullanımı konusunda vatandaşların duyarlı olması gerektiğine dikkat çeken Aytekin, "Satın alınan katı yakıtların torbalı olmasına önemle dikkat edilmelidir. Torbaların üzerinde; katı yakıtı üreten veya ithal eden ve torbalayan firmaların isimleri, katı yakıtın menşei, uygunluğu veren Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bilgisi, katı yakıtın cinsi ve özelliği gibi bilgilerin bulunmasına dikkat edilmelidir." dedi.
KALORİFERLER NASIL YAKILMALI?
Merkezi ısıtmalı binalarda kullanılan kaloriferlerin kullanımı hakkında da bilgi veren Aytekin, şu ifadeleri kullandı: "Kış sezonu başlamadan önce merkezi ısıtmalı binalarda bacalarında ve kalorifer kazanlarında gerekli temizlik ve bakım çalışmalarının yapılması zorunludur. Kaloriferlerin ilk yakma saatleri; sabah 06:00 ile 07:30, akşam 16:00 ile 18:00 saatleri arasında olmalıdır. Kalorifer kazanlarının "Ateşçi Ehliyet Belgesi"ne sahip kişilerce yakılması gerekmektedir. Kalorifer kazan dairelerinde, "Kalorifer Kazanı Yakma Talimatı" gözle görünür bir yere asılmalı ve kalorifer kazanları yakma talimatında belirtilen teknik şartlara uygun olarak yakılmalıdır. Merkezi ısıtmalı binaların bacalarında filtrasyon sistemlerinin kurulması ve aktif olarak kullanılması gerekir."
Editör: TE Bilişim