Göçmenler Türkiye'de ve Manisa'da kendilerine çok iyi davranıldığını belirtirken, ziyarette Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı da yer aldı.
Ziyarette konuşan İl Göç İdaresi Müdürü Abdurrahman Şeref Doğramacı, insanın kendi ülkesinden ayrılıp bir başka ülkeye gitmesinin, kendi ülkesinin korumasından faydalanmak yerine bir başka ülkenin korumasını talep etmesinin önemli bir kavram olduğunu belirterek, "Dünya üzerinde bu şekilde çok insan var. Milyonlarca mülteci veya iltica başvuru sahibi insan var. Bu süreç dünyada en çok İkinci Dünya Savaşı sonrası fark edildi. Bu sebeple İkinci Dünya Savaşı sonrasında Dünya Göç Örgütü, mültecilerle ilgilenen Birleşmiş Milletlerin Mülteciler Yüksek Komiserliği gibi kurumlar oluşturulmuş ve bir farkındalık oluşturmak adına da 18 Aralık'ta Dünya Mülteciler Günü her yıl kutlanmaktadır. Bizde de 18 Aralık Pazar gününe denk gelmesi münasebetiyle ziyaretlerimizi 19 Aralık yani bugüne aksettirdik. Sadece ziyaretlerle olacak bir süreç değil, daha farklı etkinliklerde yapılabilir. Önümüzdeki yıllarda bunları daha çeşitlendirmeyi, diğer kurum ve kuruluşları bu sürece katmayı planlıyoruz. Milli Eğitim, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlükleri gibi. Türkiye bunu son birkaç yıldır fark ediyor. Bu farkındalığın yükseltilmesini amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.
Ziyarette, Vali Güvençer Doğu Türkistan, Azerbaycan, Irak, Afganistan, Suriye ve İran'dan gelen göçmenler ile tek tek tanışarak Türkiye'ye geliş nedenleri ve ne yapmak istedikleri konularında sorular yönelterek sohbet etti. Göçmen temsilcileri Türkiye ve Manisa'da kendilerine çok iyi davranıldığını belirterek teşekkürlerini iletti.

"ULUSLARARASI GÖÇMENLER GÜNÜ"
Birleşmiş Milletler tarafından artan göçmen sayısına dikkat çekmek amacıyla 2000 yılında 18 Aralık "Uluslararası Göçmenler Günü" olarak kabul edildi. Uluslararası Göçmenler Günü'nde göçmenlerin ve yerinden edilmiş kişilerin karşılaştıkları problemlerle ilgili farkındalık oluşturmak hedefleniyor. Uluslararası kamuoyunun dünya çapında göçmen haklarını tanıdığı gün olan 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce 2013 yılından beri resmi olarak 4. kez kutlanıyor.
Editör: TE Bilişim