SALİHLİ Devlet Hastanesinde açılan diyabet hastaları ile rahat iletişim kurulması ve onlara hastalıkları hakkında bilgilendirip sorularına birebir yanıt bulmayı amaçlayan Diyabet Okulu, ikinci mezunlarını verdi.
Altı hafta boyunca Salihli Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dahiliye Doktoru Kadir Harmancı ve Diyabet Hemşiresi Kezban Keleşer ile hastane diyetisyenlerinin eğitimci olarak katıldığı seminerlere katılan diyabet hastası 18 kişi hem eğitimden geçti hem de kafalarındaki diyabetle ilgili her soruya yanıt buldu.
Başhekim yardımcısı Kadir Harmancı, "Şeker hastalığı çok zor ve dikkat edilmez ise kötü sonuçlara sebep olan bir hastalık. Tüm dünyada bu konuda önemli çalışmalar yapılmakta. Bizde Salihli Devlet Hastanesi olarak üzerimize düşeni yapmak için burada hastalarımızla birlikte olduk. Bakanlığımız bu konuya gereken önemi veriyor. Diyabetin önlenmesi, doğru tedavi, komplikasyonları ile mücadelesi için bu eğitim çalışmalarına başladık. Manisa‘daki devlet hastanelerinde bu okullar ardı ardına açıldı. Bizde bu okullardan bir tanesini burada açtık. İkinci kez mezun veriyoruz." dedi.
Son dersin bitiminde hastane başhemşiresi Sevim Cerav okula devam eden Refik Arıkan, Bayram Özkul, Kemal Avcı, Şener Şahin, Abdurrahman, Alime, Nuriye Güzel, Nizamettin Palas, Şerife Palas, Hikmet Sarı, Gülten Karakoç, Zahide Sözer, Sebahat Tekin, Şenay Zeybek, Hacer - Mustafa Aydoğdu, Haşim Özay, Mustafa Kara, Eyüp Öztürk'e belgelerine verdi.

Editör: TE Bilişim