Manisa'da yaşayan 30 yaşındaki Hatice Fedakar, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor. Yaklaşık 3 ay önce Manisa'ya taşınan Fedakar Ailesi, baba Erdem Fedakar'ın (32) cezaevine gönderilmesiyle zor günler geçiriyor. Eşinin, 3 bin TL kefaletle serbest kalacağını belirten Hatice Fedakar, Manisalı duyarlı vatandaşlardan yardım bekliyor.
EŞİ SİLİVRİ'DE CEZAEVİNDE
Yaklaşık 3 ay önce eşiyle birlikte Manisa'ya yerleşen 30 yaşındaki Hatice Fedakar'ın dünyası, eşinin cezaevine gönderilmesiyle karadı. 2 yıl önce, aile arasındaki bir kavgadan dolayı eşi Erdem Fedakar'a (32) 3 bin TL para cezası kesildiğini belirten Hatice Fedakar, eşinin bir iş için İstanbul'a gittiği sırada yakalanarak Silivri Cezaevi'ne gönderildiğini kaydetti.
İSTANBUL'DA YAKALANDI
Fedakar, şöyle devam etti: 2 yıl önce Kahramanmaraş'ta eşimin ailesiyle arasında bir tartışma oldu. Bu tartışma kavgaya döndü. Daha sonra biz İstanbul'a yerleştik. Eşime para cezası gelmiş, ancak ikametimiz olmadığı için gelen cezadan haberimiz olmadı. 3 ay önce de Manisa'ya yerleştik. Eşim, bir iş için İstanbul'a gittiği sırada yakalanarak Silivri'deki cezaevine gönderildi."
İKİ KIZIM HER GÜN AĞLIYOR
Eşinin, ödenecek kefaletle serbest kalacağını dile getiren Hatice Fedakar, "Eşim cezaevine girince iki kızımla birlikte kalakaldım. 3 ve 4 yaşında iki kızım var. Kirada oturuyoruz. Bir hafta sonra kira günüm geliyor. Eğer parayı ödeyemezsem evden atılırım. Tek isteğim eşimin kefaletinin ödenmesi. O çıksın, bize bakar. Başka bir şey istemiyorum." diye konuştu.
YARDIM BEKLİYOR
Çocuklarına kreş bulunması durumunda kendisinin de çalışabileceğini kaydeden Hatice Fedakar'a, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne yaptığı başvurunun incelenmesinin ardından hayatını devam ettirmesi için yardım yapılacağı öğrenildi. Acılı kadının eşinin cezaevinden çıkarılması için gereken kefaletle ilgili ödeme yapılmasının mevzuatta olmadığı, bu nedene ödeme yapılması gibi bir durumun söz konusu olmadığı belirtildi.
Editör: TE Bilişim