Kula'da geleneksel hale gelen ve her yıl Kadir Gecesi'nde gerçekleştirilen Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri, bu yıl da binlerce vatandaşı Yunus'un gönül sofrasında buluşturdu. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliğinde düzenlenen etkinliklere Kula Kaymakamı Murat Güven, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Fuat Uzun, MHP İl Başkan Vekili Hüsnü Bayraktar, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil ve binlerce Manisalı katıldı.
DUALAR BİRLİKTE, İFTAR BİRLİKTE
Türk Tasavvuf Müziği eserleriyle başlayan program geniş kapsamlı iftar yemeğiyle devam etti. İftar yemeği öncesinde eller hep birlikte semaya açıldı, dualar okundu. Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü ve Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, masaları tek tek gezerek vatandaşları selamladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi yetkilileri, masalara yemekleri taşırken iftar topunun patlamasıyla birlikte binler hep birlikte oruçlarını açtı.
TERÖRE LANET
İftar yemeğinin ardından program, Kur'an-ı Kerim tilavetleri ve tasavvuf dinletisiyle devam etti. Manisa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Türk Tasavvuf Müziği Korosu, seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle etkinliğe katılanları adeta mest etti. Etkinliğin ilerleyen dakikalarında sahneye davet edilen Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, davetlerine katılan herkese teşekkür etti. Yunus Emre'nin topraklarında terörü ve adaletsizliği eleştiren Başkan Hüseyin Tosun, ailelerin evlerine düşen evlat, baba, kardeş ve anne acısını hatırlatarak tabuttan, kandan, nefretten beslenenleri kınayarak bu gibi şiddet olaylarına dimdik ayakta durulmasını ve birlik beraberlikle bu sorunların çözülebileceğini belirtti.
NE MUTLU MANİSALILARA
Tosun'un ardından konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü de, Emre Mahallesi'ndeki birlik ve beraberliğin tüm dünyaya örnek teşkil ettiğine dikkat çekti. Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi'nin yanında her yıl Kadir Gecesi'nde geleneksel olarak gerçekleştirilen etkinliğin önemine vurgu yapan Güzgülü, "Ne mutlu Kulalılara, ne mutlu Manisalılara" dedi. Konuşmaların ardından Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Genel Sekreter Yardımcı Fuat Uzun, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu ve Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil'e gecenin anısına hediye takdim etti.
Editör: TE Bilişim