KULA Şoförler Odası Başkanı Oktay Kırlı, ilçede servis şoförlüğü hizmeti veren J plakalı araç sahiplerinin sınıra bitişik komşu illere taşımacılık yapma yönündeki engelinin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın verdiği onay ile kalktığını söyledi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kula Şoförler Odası Başkanı Oktay Kırlı, "Manisa'nın, büyükşehir belediyesi olması ile birlikte ticari yolcu ve öğrenci servis taşımacılığı yapan araçlarda J plaka zorunluluğu getirilmişti. J plakalı servis araçları sadece Manisa il sınırı içerisinde hizmet verebiliyordu. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın, aldığı karar ile J plakalı servis araçları artık sınıra bitişik komşu illere de taşımacılık yapabilecek.
J plakalı araçlar komşu il belediyesi izni ve valiliğin onayı ile D4 belgesi verilecek. O belge ile birlikte komşu illere işci servis taşımacılığı yapılabilecek." dedi.
Öte yandan Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı tarafından 3 ay içerisinde yapılan çalışmaların sonunda J plaka ihalesinin yapılacağını, J plakası olmayan servis araçlarının çıkan kanun gereği bu yıldan sonra şehiriçi işçi ve öğrenci servis taşımacılığı yapamayacakları gibi yapılacak trafik denetimlerinde belgesi ve J plakası olmayan araçlara cezai işlem uygulanacağı bildirildi.
Editör: TE Bilişim