CHP'li Biçer, Manisa'nın Ahmetli ilçesindeki Ahmetli Anadolu Lisesi müdürünün Atatürk karşıtlığı ve mobing uygulamalarına yönelik velilerden ve öğrencilerden gelen şikayeti Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a sordu.

Biçer, okul müdürünün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı okul kutlamalarında seslendirilecek şiirlerden ve şarkılardan okul inceleme kurulundan onay alınmasına rağmen Atatürk'e yönelik övgü içeren sözleri çıkardığını ve ayrıca daha önce ilgili kurumlara şikayet edildiğini fakat herhangi bir sonuç alınamadığını öğrenci ve velilerden öğrendiğini belirtti.

"Hangi Gerekçeyle 10. Yıl Marşı'nı Yasaklattı?"

Okul müdürünün daha önce de 10. Yıl Marşı'nı yasaklattığını söyleyen velilerin bu durumdan ciddi anlamda rahatsız olduğunu belirten Biçer, "Okul müdürü hangi gerekçeyle 10. Yıl Marşı'nı yasaklatmıştır? 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında okul inceleme kurulundan geçmiş olmasına rağmen Atatürk'ü işaret eden ve Atatürk'ün adının geçtiği cümleleri şarkılardan ve şiirlerden çıkaran okul müdürü ile herhangi bir işlemin yapılıp yapılmayacağını bilmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Ahmetli Anadolu Lisesi müdürünün şiirlerden ve şarkılardan çıkardığı sözleri paylaşan Biçer, Bakan Yılmaz'dan cevap beklediğini ve Bakanlığın fikri hür nesiller yetiştirebilen eğitimcilerin seçilmesine özen göstermesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim