68 kamu personelinin gözaltında olduğu Manisa'da tutuklu kamu personeli sayısı ise 176'ya yükseldi.
Manisa Valiliği, il genelinde FETÖ soruşturması kapsamında 63 farklı kurumda görevden uzaklaştırılan, ilişiği kesilen ve sözleşmeleri feshedilen kamu personeli sayısının toplam 2 bin 37 olduğunu açıkladı. Açığa alınan kamu personelinden 78'inin idari soruşturmasının sürdüğü, 101'inin de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi.
Açığa alınan 25 kamu çalışanı görevine iade edilirken, 40 kamu personeli de memuriyetten ihraç edildi. 28 kamu personelinin ise sözleşmeleri feshedildi. 68 kamu görevlisinin gözaltında olduğu Manisa'da 176 kişinin de tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.
Manisa'da 62'si emniyet, 25'si Celal Bayar Üniversitesi, 23'ü İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 21'i Manisa Adliyesi, 9'u Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı, 6'sı Salihli Adliyesi, 5'i Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi, 3'ü Turgutlu Ağır Ceza Mahkemesi, 3'ü Manisa Valiliği, 3'ü Soma Cumhuriyet Başsavcılığı, 3'ü Akhisar Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, 2'si Alaşehir Adliyesi, 2'si İl Sağlık Müdürlüğü, 2'si Garnizon, 2'si Jandarma, Manisa Ağır Ceza Mahkemesi, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Kırkağaç Kaymakamlığı, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve PTT'den de birer kişi olmak üzere 176 kamu personeli tutuklandı.

40 KİŞİ KAMUDAN İHRAÇ EDİLDİ
Bu arada yapılan açıklamada 29'u Manisa İl Emniyet Müdürlüğünden, 6'sı jandarmadan, 2'si Garnizon Komutanlığından, Soma Tapu Müdürlüğü, Selendi Tapu Müdürlüğü ve KOSGEB'den de birer kişi olmak üzere toplam 40 kamu personelinin memuriyetten ihraç edildiği bildirildi.


Editör: TE Bilişim