Fotoğraf Dostları Grubunun bu haftaki durağı M.Ö. 7. yüzyıldan günümüze uzanan Aydın'ın Söke ilçesine bağlı Doğanbey Mahallesi oldu.
Manisa Fotoğraf Dostları Grubu, yapmış oldukları gezilerle fotoğraf sanatının inceliklerini öğreniyorlar. Kula ve Birgi gibi tarihi yerleri gezen grubun bu haftaki durağı Aydın'ın Söke ilçesine bağlı Doğanbey Mahallesi oldu. Yunusemre Belediyesi'nin katkılarıyla yapılan gezide kursiyerler bol bol fotoğraf çekti. Eski Rum evlerinin tarihi özelliği ile dikkat çektiği eski adı Domatia olan mahallede hala yaşam devam ederken kursiyerler bu tip gezilerle fotoğraf sanatının inceliklerini daha iyi öğrendiklerini belirtti.

"MESLEĞİN İNCELİKLERİNİ ÖĞRENİYORUZ"
Fotoğraf gezilerinin kendilerine büyük bir katkı sağladığını kaydeden kursiyer İsmail Aybey, "Her işin bir eğitimi olduğu gibi fotoğraf işi de bir eğitim gerektiriyor. Yunusemre Halk Eğitim Merkezi tarafından verilen kurs sayesinde hem eğleniyor hem de mesleğin inceliklerini öğreniyoruz. Kula ve Birgi'den sonra Doğanbey köyünü de gezme imkanımız oldu. Genellikle tarihi ev ve sokakları gezerek geçmişe yolculuk yapmış oluyoruz. Gezide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim