Manisa Kamu Hastanelerinde diyabet hastalarına özel açılan ‘Diyabet Okulları' hastalar tarafından ilgiyle karşılanıyor. Manisa Devlet, Merkezefendi, Akhisar, Alaşehir, Turgutlu, Salihli ve Soma Devlet Hastanelerinde kurulan diyabet okulları bugüne kadar 252 hastaya diyabet hakkında önemli eğitimler verdi.

"Diyabet kontrolü önemli"
"Diyabet hastalığında doğru beslenme yöntemleri ve diyabetin kontrolü, tedavi kadar önemlidir hatta tedavinin bir parçasıdır" diyen Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Ayhan Korkmaz, "Hastanelerimizde Şubat 2016 itibariyle kurduğumuz diyabet okullarında 1 Dahiliye Uzmanı, 1 Diyabet Hemşiresi, 1 Diyetisyen, 1 Fizyoterapist eşliğinde farklı periyotlarda İnsülin Tedavisi, Diyabette Tıbbi Beslenme, Fiziksel Aktivite, Gebelikte Diyabet gibi eğitimler veriyoruz" dedi.
Diyabet hakkında hazırlanan ilk küresel rapordan bugüne diyabet görülme sıklığının 4 kat arttığına dikkat çeken Korkmaz açıklamasına şu şekilde devam etti:
"Dünya Sağlık Örgütünün 1980 yılında yayınladığı ilk küresel rapordan günümüze kadar diyabet görülme sıklığı 4 kat artmıştır. Diyabetin en önemli risk faktörleri arasında sayılan obezitenin ülkemizde özellikle son yıllarda artış göstermesi bu sonucun ortaya çıkmasında önemli bir rol oynamaktadır. Sağlık Bakanlığımızın gerek obetize gerek diyabet ile olan mücadelesine bizler de Manisa halkına katkı sağlayabilmek için diyabet okulları açtık ve buralarda diyabetli hastalarımıza eğitim vererek hastalıklarını kontrol altında tutma yöntemlerini öğretiyoruz. Eğitim programında emeği geçen çalışma arkadaşlarıma ve hastalarımıza teşekkür ediyor diyabetli hastalarımıza her zaman kontrolde kalmalarını tavsiye ediyorum."
Editör: TE Bilişim