Darbe girişiminin yaşandığı gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı meydanlara çağırmasıyla başlayan demokrasi nöbeti, Manisa'da da aralıksız tutuldu. Demokrasi Nöbeti'nin son bulduğu 27'inci geceye, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı AK Partili Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Çerçi, Doğa ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, sivil toplum örgütleri ile yaklaşık 5 bin Manisalı vatandaş katıldı.

Şehzadeler'de Cumhuriyet Meydanı'nı ellerinde Türk Bayraklarını dolduran vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın Beştepe'deki Cumhurbaşkanı Külliyesi'ndeki konuşmalarını kurulan dev ekranda canlı olarak izledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmaya çıkacağı sırada meydanı dolduran kalabalık "Dik Dur Eğilme Bu Millet Seninle" sloganları atarak, ellerinde Türk bayraklarını salladı. Meydanı dolduran vatandaşların kimileri oturdukları yerden, kimileri ise ayakta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını soluksuz bir şekilde izledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması bittikten sonra Manisalı vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla "Rabia" işareti yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından Manisa'da etkinliğe katılan protokol üyeleri, meydanda kurulan sahneye çıkarak halkı selamladı. Gecede sahne alan Türk Tasavvuf Musiki Korusu konseri de halk tarafından ilgiyle izlendi.
Editör: TE Bilişim