Satışların açık ihale usulü ile yapılacağını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik "Yapılacak olan bu satış ihalemize tüm vatandaşlarımız katılabilirler" dedi.
Şehzadeler Belediyesi, Tepecik Mahallesinde, belediyeye ait 55 taşınmazı vatandaşın talebi üzerine satışa çıkarıyor. Geçtiğimiz aylarda AK Parti, MHP ve CHP grup başkanvekilleri ile söz konusu arazileri birlikte incelediklerini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik "Köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinin bir kısmında belediyemize ait olan bir kısım taşımazlar ile ilgili vatandaşlarımızdan bize satışının yapılması noktasında sürekli talepler geliyordu. Bu arsa ve tarla vasfında olan taşınmazların büyük bir çoğunluğu yüzölçümleri nedeni ile herhangi bir gelir getirmeyen ve işlenmeyen yerlerdi. Vatandaşlarımızdan gelen bu taleplerin artması üzerine satış kararı almadan önce Belediye Meclisimizdeki tüm grup başkanvekilleri ile söz konusu arazilerde bir inceleme yapmıştık. Grup Başkanvekillerimizde bu alanları yerinde görerek incelediler. Bu incelemelerin ardından ilk olarak yoğun talebin geldiği Tepecik Mahallemizde bulunan 500 ila 700 m² arasında değişen 45 adet 2 kata imarlı arsa ve yüzölçümü 10 bin m²'nin altında olan ve icarlanamayan 10 adet tarlayı satışa çıkarma kararı aldık. Bu konuda Emlak ve İstimlak Müdürlüğü ekiplerimiz bu taşınmazlar ile ilgili hızlı bir çalışma yaparak yerlerin tespitini ve değerlerini belirlediler. Geçtiğimiz ay yapılan Meclis toplantımızda da bu 55 adet taşınmazın satışının yapılabilesi için Encümenimize yetkisi verilmiştir" dedi.
"SATIŞLAR AÇIK İHALE USULÜ YAPILACAK"
2886 sayılı ihale kanunun 45. Maddesi uyarınca açık teklif usulü ile yapılacağını belirten Başkan Çelik "Açık ihale usulü ile yapılacak olan bu satışlarımıza isteyen tüm vatandaşlarımız katılabilecekler. Bu konuda ihaleye katılmak isteyen vatandaşlarımız Belediyemiz Emlak İstimlak Müdürlüğümüze gelerek gerekli evraklarını tamamlamaları halinde ihaleye katılma hakkına sahip olabilecekler. Ayrıca vatandaşlarımız satışlar ile ilgili ihale şartları ve satış listesin www.şehzadeler.bel.tr adresindeki duyurular bölümünden ulaşabilirler. Açık ihale usulü yapılacak olan satışlarımız 18 – 20 ve 22 Temmuz tarihlerinde Belediyemiz Kent Konseyi binasında yapılacaktır. Bu satışa çıkardığımız toplam 55 taşınmaz ile alakalı geçtiğimiz meclis toplantımızda aldığımız karar doğrultusunda şeffaf bir ihale ile satışını gerçekleştireceğiz. Belediye Meclisimizden kararın çıkması ile birlikte Belde ve Köyden Mahalleye dönüşmüş olan yerleşim birimlerimizin tamamının Muhtarlık binaları, kahveleri ve Belediye hizmet binalarına ihale ilanımızı ve satış listesini asmıştık. Zaten isteyen tüm vatandaşlarımız bu listelere belediyemizin web adresi üzerinden de ulaşabilirler" dedi.
Editör: TE Bilişim