Kendi yetiştirdiği her biri 35-40 kilogram ağırlığındaki su kabakları, saman ve slaj yemle ineklerini besleyen 81 yaşındaki Mustafa Akın, "Süt veriminde artış oldu. İneklerin sütü, peyniri ve tereyağı da daha lezzetli." dedi.
Sarıgöl'ün Emcelli Mahallesinde yaşayan 81 yaşındaki Mustafa Akın, yıllardır ahırında beslediği ineklerini doğal besinlerle besliyor. Doğal besinlerle beslenen ineklerin süt veriminin de arttığını belirten Akın, evinin damında 2 inek ve buzağılar beslediğini dile getirdi. Akın, "Yıllardır, besicilik yapmaktayım. Evimde beslediğim inekleri devamlı olarak, açık havaya çıkararak yaz ve bahar aylarında çevreden otlatmaktayım. Güz ve kış aylarında ise, tarlamda kendim yetiştirdiğim tanesi 30-45 kg gelen kabaklarla, samanla, slaj yemle beslemekteyim. Doğal besinle beslediğim hayvanların süt veriminde artış oldu. Bu yöntemle ineklerimin sütü, sütten yaptığım peyniri, tereyağı da çok daha lezzetli olmaktadır." dedi.
Bu yıl için her biri 35-40 kilogram ağırlığında 500 adet kabak yetiştirdiğini ve 200'ünü hayvanlarına yedirdiğini anlatan Akın, her yıl tarlasının bir bölümüne kabak ektiğini ve bunları da besi hayvanlarında kullandığını anlatarak, "Bu yıl için 500 adet kabak yetiştirdim. Bunlardan 200'ünü ineklerime yedirdim. kış için de 300 adet kabağım var. Kabaklar bol miktarda olmakta. Bunları evimin bir yerinde koruma altında tutmaktayım. Her gün üç, dört tanesini hayvanların önüne doğrayarak yediriyorum." diye konuştu.
Editör: TE Bilişim