Manisa’nın simgesi haline gelen Beyazfil binası sessiz sedasız bir şekilde 2014 yılının Ağustos ayında 30 milyon 450 bin TL bedelle İstanbul merkezli Teksan Brode Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş’ye satılmıştı. Satışın ardından günlerce ihalenin şaibeli olduğu iddiaları konuşulmuş, Beyazfil’i satın alan firmadan konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmamıştı.
Yetkili firmanın satın alma işlemi gerçekleştikten aylar sonra Beyazfil’i içerisinde yüksek kapasiteli bir otoparkı da bulunan Kent Oteli ve AVM yapma kararı aldığı öne sürülmüş ve belediyelerle görüşmeler başlamıştı.
ÇİVİ ÇAKILMADI
Beyazfil’in satılmasının üzerinden 2 yıl 2 ay geçmiş olmasına rağmen binaya çivi bile çakılmadı. Bina kiracıları, yetkili firma tarafından belirlenen kira bedellerini ödeyerek dükkanlarını işletmeye devam etti.
BEYAZFİL YIKILIRSA İHALE İPTAL OLACAK
Uzun zamandır Beyazfil’in Kent Oteli ve AVM olacağına dair çıkan söylentilerin üzerine yeni bir iddia daha ortaya atıldı.
İddialara göre yetkili firma, kamuoyundan gelecek tepkiler ve yasaları da göz önüne alarak ortaklarla yaptığı görüşmeler sonucu Beyazfil Kent Oteli ve AVM projesini iptal etti. Firma yetkililerinin kısa bir süre içerisinde bina için yeni bir proje hayata geçireceği öğrenildi.
Öte yandan yetkili firmanın Beyazfil’i yıkıp yerine yeni bir yapı oluşturma kararı alması durumunda ‘kentsel sit alanı’ ibaresi olduğu için ihale iptal edilecek.
Haber: Berfin ADICAN
Editör: TE Bilişim